ŠPANJOLSKA REPREZENTACIJA

Sergio Ramos neće igrati na Europskom prvenstvu. Evo kako to komentira

Foto: Imago Sports/Guliver

SERGIO Ramos, kapetan španjolske reprezentacije i stoper koji je za nju odigrao 180 utakmica, propustit će Europsko nogometno prvenstvo jer ga izbornik Luis Enrique nije uvrstio na popis igrača koje će ondje voditi.

Ramos je u ovoj sezoni zbog niza ozljeda odigrao tek 15 ligaških susreta za Real Madrid, ali samo dva u 2021. godini, pa je Enrique ovako obrazložio svoju odluku:

''Odluke moraju biti zasnovane na našim kriterijima. Želio bih razgovarati o Sergiju Ramosu. Odluka nije bila laka, ali nije mogao u pravim uvjetima nastupati od početka siječnja. Jučer smo razgovarali. Bilo je teško. On je uvijek bio na najvišoj razini, ali čvrsto sam uvjeren da je ova odluka najbolja za momčad. Preporučio sam mu da bude sebičan i da se u potpunosti oporavi kako bi i dalje mogao nastupati za klub i reprezentaciju.''

Na svoje izostavljanje iz nacionalne momčadi sad se osvrnuo i sam Ramos.

''Europsko prvenstvo dolazi nakon teških mjeseci i čudne sezone kakvu dosad nikad nisam iskusio. Boli me što nisam više mogao pomoći svojoj momčadi i što neću igrati za Španjolsku, ali odmor i potpuni oporavak su najbolje rješenje u ovom slučaju. I onda povratak kakve smo i ranije imali. Boli to što neću predstavljati svoju zemlju, ali treba biti pošten i iskren'', poručio je Ramos i zaželio sreću suigračima na Euru, dodavši da će biti njihov najveći navijač.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više