Šibenčani u problemima: Ne idemo na Maltu izletnički, a i ne znamo kako platiti put

NAKON što je saznao protivnika u 1. pretkolu Uefine lige, šibenski trener Branko Karačić smatra da je klub sa Šubićevca mogao i bolje proći.

"Sliema je najpoznatiji i najtrofejniji malteški klub i ne usuđujem se prognozirati pobjednika. Nije to samo puka fraza, iskreno tako mislim, posebno zato što mi imamo velikih problema. Izgubili smo šestoricu standardnih igrača i još ne znamo tko će ih zamijeniti. Zapravo, stvarno ne znam kako će izgledati naša momčad na startu kvalifikacija", izjavio je šibenski strateg za SD.

Prva utakmica igra se 1. srpnja u Dugopolju...

"Pobijedimo li bez primljenog pogotka u Dugopolju, bit će puno lakše u uzvratu i tada bismo se mogli nadati prolasku gdje nas čeka puno ozbiljniji protivnik", oprezan je Karačić.

Sličnog je mišljenja i direktor kluba Karađole, no njemu je ipak veći problem put na Maltu. "Uefa sudionike honorira sa 90 tisuća eura, čime bi trebali pokriti kompletne troškove. Postoji mogućnost da se dogovorimo s Maltežanima da jedni drugima platimo gostovanje. Time bismo znatno smanjili troškove", navodi čelni čovjek Šibenčana.

Pročitajte više