hnl

Šibenik odgovorio Funcutima: ''Samo mali politički pijuni ne žele Prvu ligu"

Foto: Šibenik.in

NOGOMETAŠI Šibenika jučer su pobijedili Bijelo Brdo 3:2 i zadržali su prvo mjesto u Drugoj HNL. Šibenik je prvi s bodom prednosti ispred Varaždina i jako je blizu povratka u najjači razred hrvatskog nogometa, ali na Šubićevcu umjesto zadovoljstva vladaju ogorčenost i napeta atmosfera.

Naime, trener Borimir Perković i čelnici Šibenika razočarani su nekim komentarima s tribina da uprava kluba ne želi povratak kluba sa Šubićevca u elitu.

''Želim svima poručiti, javnosti pogotovo i našim navijačima, da Joso Bulat, Ivan Bulat, Jure Zoričić, Borimir Perković sa stožerom i igračima, a vjerujem i svi dobri i pošteni ljudi dobra srca koji vole Šibenik žele da Šibenik uđe u Prvu ligu. Nažalost, samo neki političari, mali pijuni koji su nevažni, stvarno su nevažni, oni pokušavaju spriječiti da Šibenik možda ne uđe u Prvu ligu. Naglašavam, mali politički pijuni. Sram ih bilo'', rekao je Perković za Šibenik.in, a cijelu je priču komentirao i predsjednik Nadzornog odbora HNK Šibenika Josip Bulat.

''Tužan sam jer nas gleda toliko malo ljudi. Mi smo klub koji je 80% sezone prvi na tablici, dali smo najviše golova, a najmanje primili. Nemamo odaziv publike. Naš glavni konkurent Varaždin skoro svaku utakmicu ima minimum 1000 – 1500 ljudi. Ja ne znam da li za ovaj klub živim samo ja, trener, stručni stožer i igrači? Ako samo mi živimo za ovaj klub, što će nam Prva liga? Nema potrebe. Bolje da uđe neki Varaždin koji ima svoju publiku, koji bodri, cijeli grad živi za njih, nego mi koje dođe gledati oko 200 - 300 ljudi. Ne znam koji je razlog ovakve naše posjećenosti tijekom cijele sezone. Da se borimo za ostanak, nemamo rezultat, rekao bih ok'', rekao je Bulat pa je nastavio:

''Nas 4 - 5 daje 15 sati dnevno sebe, jedino što radim je HNK Šibenik. Možda to nije dovoljno. Ja ću se preispitati i postoji mogućnost da se i mi svi povučemo zbog ovih deset naših navijača koji kažu kako nećemo u Prvu ligu. Ali isto se ja njih neću prepasti, neće oni uvjetovati hoćemo li u Prvu ligu ili ne. Prije godinu i pol dana, kad sam došao u klub, svjedoci ste u kakvoj smo situaciji bili, što smo sve morali napraviti da dođemo do ovoga, da šest kola prije kraja imamo četiri boda više i utakmicu više od konkurenta za ulazak. I ja na utakmici dobivam ovakav šamar. Ja sam tužan čovjek'', govorio je čelni čovjek šibenskog drugoligaša.

Pitanja nisu bila potrebna, Bulat je iznosio što ga muči:

''Kažu: 'Nećete i ne želite ući u Prvu ligu.' Koje su to, da ne kažem što? S istim budžetom klub je tu gdje je, borimo se za prvo mjesto s budžetom od 3,5 - 4 milijuna kuna. Najmanji budžet u Prvoj ligi je 12 - 15 milijuna kuna. Ne razumijem ovakav danas odaziv navijača, da oni ovako reagiraju. Pobijedili smo, 3:2, istina gusto, ali smo pobijedili. Ne vidim razloga za ovo. Ako će nas bodriti, a nadam se da hoće, neka nastave bodriti, ne vidim razloga ovome. Borimo se za prvo mjesto, prvi smo, želimo svi zajedno ući u Prvu ligu i dobijem ovakvu reakciju. Neka dođu u klub, pozivam svakoga svaki dan, neka dođu u klub. Sve ću im objasniti pa neka vide želimo li ili ne želimo ući u Prvu ligu.

Povici s tribina i komentari da ne žele u Prvu ligu, naglašava Bulat, neće ih pokolebati:

''Mi ćemo dati ne 100%, nego milijardu posto sebe da HNK Šibenik uđe u Prvu ligu. Hoćemo li uspjeti, ne znam, ali sam siguran i sad ovdje vama kažem da ćemo dati bilijun posto sve od sebe da uđemo u ligu. Nema razgovora da Šibenik ne želi u Prvu ligu. A hoćemo li uspjeti, ne znam. U što smo danas sigurni? U ništa. Kako smo do sada dali 100 posto sebe, kako smo došli do pozicije u kojoj smo sada, tako ćemo i nastaviti. Ali ne želim čuti ovo s tribina, želim 1000 ljudi, 2000 ljudi, da nam pomognu, jer su nam potrebni. Svaki navijač Šibeniku je potreban, svakom našem mladom igraču navijač je potreban da ga bodri. I oni čuju povike s tribina. A prvi smo, ne znam čemu ovo'', za kraj će Bulat.

Pročitajte više