LIGE PETICE

Simeone: Joao Felix nije kao Cristiano Ronaldo

Foto: EPA-EFE

ATLETICO MADRID sinoć je u SAD-u igrao prijateljsku utakmicu protiv najboljih zvijezda MLS lige i pobijedio 3:0.

Dva od tri gola za ekipu Diega Simeonea postigla su nova pojačanja. Prvo je Marcos Llorente, veznjak koji je stigao iz Reala, pogodio u 43. minuti za 1:0 dok je svako pitanje pobjednika riješio Joao Felix, najskuplji transfer u Atleticovoj povijesti, golom pet minuta prije susreta. Konačni rezultat postavio je Diego Costa u trećoj minuti sudačke nadoknade.

Od 19-godišnjeg Felixa se odmah očekuju velike stvari nakon što je Atletico za njega Benfici platio 120 milijuna eura, a mladi Portugalac igra jako dobro u pripremnim utakmicama tako da će očekivanja postati još veća.

Ne vidi sličnosti Felixa i Ronalda

Nedavno je rekao kako bi htio biti poput sunarodnjaka Cristiana Ronalda, a sigurno ima talent da postane novi veliki portugalski igrač. Simeonea su upitali o tim riječima i on ne vidi sličnosti.

"Mislim da uopće nije sličan Ronaldu", kratak i jasan je bio Simeone.

Atletico je u ovom prijelaznom roku doveo šest velikih pojačanja od kojih nijedno nije koštalo manje od 20 milijuna eura. Unatoč novim akvizicijama, Atletico igra fantastično na pripremama. Svi i dalje pričaju o njihovom razbijanju Reala u New Jerseyju 7:3. Nitko nije očekivao toliko dobru igru već sada.

"Do kraja prijelaznog roka nećemo biti mirni"

"Svi novi igrači su reagirali sjajno, od Felipea do Felixa, zadovoljan sam, ali nemamo veliki uzorak. Radimo dobro, više smo od 20 dana zajedno, novi igrači se trude da ispune ono što tražimo od njih. Nadam se da tako možemo nastaviti kad će biti najvažnije, u La Ligi", rekao je Cholo nakon nove pobjede.

Unatoč brojnim pojačanjima Argentinac ne isključuje mogućnost novih dolazaka i odlazaka.

"Do kraja prijelaznog roka nećemo biti mirni. Otvoren sam za sve što bi se moglo dogoditi, ali trenutno ne mogu više reći."

Atletico svoju sezonu otvara 18. kolovoza u 1. kolu španjolskog prvenstva protiv Getafea.

Pročitajte više