Šimunić: Da sam se obećao Malešu, otišao bih u Hajduk, jer za mene je riječ svetinja

JOE ŠIMUNIĆ je još jednom pojasnio kako je došlo do njegovog prelaska u Dinamo, odnosno zašto je Hajduku pretpostavio Modre.

"U Hoffenheimu sam se praktički po prvi put u karijeri, koju sam cijelu proveo u Bundesligi, našao u situaciji da ne igram i htio sam to razriješiti što prije, usprkos dobrom ugovoru kojeg sam imao tamo. To se poklopilo s mojom željom da karijeru okončam u Hrvatskoj i tako sam došao u Dinamo" izjavio je Šimunić u talk-showu "Istinom do gola".

Ponovio je da nije istina da je stiskom ruke s Hrvojem Malešom, nakon zajedničkog termina na malom nogometu, potvrdio prisegu kako će u slučaju dolaska u HNL, njegov jedini klub biti Hajduk.

"Svi koji me poznaju, znaju da je meni riječ svetinja. Ne želim komentirati izjave gospodina Maleša, samo mogu govoriti u svoje ime, a nisam obećao da ću prijeći u Hajduk, iako jesam o tome razgovarao s Hajdukovim predsjednikom", priznao je Joe i dodao, kako se nalazio i braćom Mamić: "Naš prvi susret bio je na aerodromu u Frankfurtu."

Nije se složio s ocjenom da sada, kad je vidio kakvu je prašinu podigao njegov prelazak u Dinamo (nakon što se "obećao" Hajduku, kako je rekao predsjednik Hajduka Maleš), djetinjasto zvuče njegove riječi da bi želio po godinu dana igrati u Dinamu i Hajduku:

"To je otišlo predaleko, te priče o mržnji navijača i izdaji, koje su se počele potezati oko mog prelaska u Dinamo, a ne u Hajduk. Ja sam u Australiji odgojen i naučen da jednako volim Hajduk Split i Dinamo Zagreb", rekao je Joe i sjetio se dvije epizode iz djetinjstva koje to dokazuju:

"Kad su nam iz Hrvatske poslali snimku utakmice Dinama i Zvezde, gledao sam to 20 puta, a nikad neću zaboraviti kad je Hajduk na turneji u Australiji s grba skinuo zvjezdicu."

Pročitajte više