Sjajni Stanišić zabio i asistirao u golijadi Leverkusena koji nije izgubio 50 u nizu

Foto: EPA-EFE

BAYER iz Leverkusena je u predzadnjem kolu Bundeslige pregazio Bochum u gostima s 5:0 i došao do 50. uzastopne utakmice bez poraza. U tih 50 utakmica Leverkusen je zabio čak 141 gol. Momčadi Xabija Alonsa dosta je pomoglo isključenje Felixa Passlacka već u 15. minuti susreta i domaćini nakon toga nisu imali nikakve šanse.

U 41. minuti Bayer je u vodstvo doveo Patrick Shick, a u nadoknadi prvog poluvremena iz penala je zabio Victor Boniface. Dominacija gostiju nastavila se i u drugom poluvremenu pa je Amine Adli u 76. pogodio za 3:0, a 4:0 postavio je Josip Stanišić četiri minute prije kraja. 

Hrvatski reprezentativac primio je odbijenu loptu na vrhu šesnaesterca i preciznim udarcem je poslao u gol u bliži kut golmana, koji je bio pokriven. U sudačkoj nadoknadi Leverkusen je otišao u kontru, koju je vukao Stanišić i onda je nesebično dao lijevo potpuno samom Grimaldu, koji je zabio za 5:0.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ GOL I ASISTENCIJU STANIŠIĆA

Stanišić je tako u 35 utakmica za Leverkusen ove sezone upisao četiri gola i šest asistencija i odigrao je veliku ulogu u nevjerojatnom nizu svoje momčadi. Prije tri tjedna je u Dortmundu u sedmoj minuti nadoknade zabio za 1:1 i spasio Leverkusen poraza, a u četvrtak je također u 97. minuti zabio za 2:2 protiv Rome u uzvratnoj utakmici polufinala Europa lige.

Izvor: Sofascore

Hrvatski reprezentativac je ljetos došao u Leverkusen na posudbu iz Bayerna u kojem je bio višak. Leverkusen ga je posudio bez odštete, ali nema opciju otkupa njegova ugovora isto kao što Bayern nije imao opciju vratiti ga s posudbe tijekom sezone. Njemački mediji pisali su da bi Leverkusen želio kupiti Stanišića od Bayerna, ali da ga Bavarci imaju u planovima za sljedeću sezonu.

Pročitajte više