Skoko na ljeto put Australije; Reja bi trebao forsirati Marina Ljubičića

AUSTRALSKI mediji prepuni su navoda kako se iskusni veznjak Hajduka Josip Skoko nakon punih 15 godina u Europi ovo ljeto sigurno vraća u domovinu Australiju. Ističe se kako je Skoko već nebrojeno puta izrazio želju za povratkom u Australiju, gdje bi karijeru završio u popularnom Melbourne Heartsu, s kojim već neko vrijeme koketira.

U Melbourneu svi već više-manje smatraju Skokin dolazak realnošću, pogotovo jer se prema pisanju tamošnjih medija trener australskog kluba Nizozemac John van`t Ship već sastao s defenzivnim veznjakom kako bi dogovorio njegov transfer u Heartse na ljeto.

Kako u posljednje vrijeme većina kroničara splitskog kluba u idealnu postavu Hajduka za proljeće predviđa, uz Andrića, upravo Josipa Skoku, što se da iščitati iz Rejinih postupaka, postavlja se pitanje ima li smisla forsirati tog 33-godišnjaka kada ovaj za četiri mjeseca napušta Poljud.

Nije li slijedom toga bolje dati priliku da se uigra i ustali mladom Marinu Ljubičiću koji je doveden iz Zadra? Istina, Skoko je u ovom trenu bolju i kvalitetniji igrač, ali treba gledati na budućnost, a ne opet na ljeto ekspresno uigravati momčad. Treba se iskoristiti činjenica da Hajduk nema imperativ naslova prvaka.

I ne, ne govorimo da je Ljubičić ekstra talent, da je, ne bi ni išao put Zadra, već govorimo općenito o besmislenosti forsiranja starih igrača koji na Poljudu nemaju budućnosti. Skoko je tek eksplicitan primjer, ima još takvih...

Pročitajte više