Skokom u Europu: Josip Skoko se vraća u Hajduk

JOSIP SKOKO, vrlo je blizu povratka na Poljud, a kako se trenutno nalazi na odmoru u Splitu, za koji dan očekuju se i pregovori sa čelnicima splitskog kluba, preciznije novim sportskim direktorom Ikom Buljanom.

"U poziciji sam da tražim novi klub nakon odlaska iz Wigana, a naravno da ne mogu biti ravnodušan na mogućnost povratka u Hajduk. Ovih dana razgovarat ću s Ivanom Buljanom i vidjeti kakve su njihove ideje i planovi. Sigurno da sam zainteresiran, jer u Hajduku sam proveo lijepe trenutke, a s Buljanom imam specifičan odnos", rekao je za Slobodnu Dalmaciju 32-godišnji Skoko.

Skoko je, naravno, upoznat sa situacijom u Hajduku, iako je čak devet sezona proveo izvan Splita, igrajući za belgijski Genk, turski Genclerbirligi te Wigan, a bio je i na posudbi u Stoke Cityju.

"Dolazim u Split na odmor, odavde mi je supruga tako da nikad nisam prekinuo vezu sa gradom i klubom u kojem sam započeo profesionalnu karijeru. Znam da je situacija u klubu delikatna i da se događaju velike promjene. No, stvari su se poklopile na način da sam sada puno bliže Hajduku nego što sam bio prije desetak dana", poručio je Skoko.

Ukoliko Hajduk uspije u namjeri dovođenja ovog prekaljenog internacionalca, koji je upisao 51 nastup za reprezentaciju Australije, oformit će svakako zanimljiv vezni red.

Sredina sa Gabrićem, Cernatom, Andrićem i Skokom zvuči sjajno, iako ne dvojimo da će i sljedeće sezone Rubil pronaći "put do srca" Gorana Vučevića.

V.B.
Foto:AFP

Pročitajte više