SKV - SPORT U 21.00 SATI

SCHRUNS Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić obavio je u Schrunsu magnetsku rezonancu koja je pokazala napuknuće stražnjeg roga vanjskog meniska desnog koljena zbog čega će svjetski prvak u slalomu morati na artroskopiju. Pregled je obavio doktor Schenk, koji je nedavno operirao Janicu Kostelić, a sada će obaviti i manji operativni zahvat na koljenu njezina brata.

"Ivica će zbog operacije pauzirati 15 do 20 dana nakon čega će nastaviti s natjecanjima u svjetskom kupu," kazao je za HINA-u glasnogovornik Hrvatske skijaške reprezentacije Ozren Muller. Ivica Kostelić artroskopiju će obaviti večeras.

FLACHAU - Dvostruki olimpijski pobjednik i jedan od najboljih skijaša današnjice Austrijanac Hermann Maier dobio je skijašku stazu u svom rodnom mjestu Flachauu. Organizatori veleslaloma i slaloma svjetskog kupa imenovali su stazu "Hermann Maier Word Cup staza". Utrke su na rasporedu 3. i 4. siječnja iduće godine.

"To je za mene velika čast i želim se zahvaliti Flachau što su stazu nazvali po meni," kazao je Herminator.

CARDIFF - Nogometne reprezentacije Walesa i Škotske odigrat će u veljači iduće godine prijateljsku utakmicu na Millennium stadionu u Cardiffu. Bit će to prvi ogled ove dvije reprezentacije nakon 1997. godine kada je Wales, također u prijateljskom ogledu, slavio 1:0. Prije toga otočani su međusobno igrali 1985. godine kada je rezultat bio 1:1.

MANAMA - Nijemac Ralf Schumacher imao je čast odvoziti prvi krug na novoj stazi formule 1 u Bahrainu. "Ovo je najbolja staza na kojoj sam se vozio. Zaista je sjajna," kazao je pilot Williamsa, nakon što je odvozio 5.41 kilometara dugačak krug. Mlađi brat aktualnog svjetskog prvaka Michaela, kazao je kako je staza u Bahrainu vrlo brza i atraktivna. "Na stazi postoji nekoliko mjesta na kojima se vrlo lako može pretjecati, a to je za gledatelje uvijek atraktivno," dodao je Ralf.

Premijerna Grand Prrix utrka na stazi u Manami održat će se 4. travnja iduće godine.

KOPENHAGEN - Bivši danski nogometni reprezentativac Stig Tofting (34) potpisao je 17-mjesečni ugovor s danskim prvoligašem AGF AArhusom. Toftih, koji je posljednja tri mjeseca proveo u zatvoru zbog fizičkog nasrtaja na jednu osobu, tako se vratio u klub u kojem je započeo svoju profesionalnu karijeru. Osim u Aarhusu igrao je i u njemačkom HSV-u i MSV Duisburgu, te engleskom Boltonu.

MANCHESTER - Menadžer engleskog nogometnog prvaka Manchester Uniteda, Alex Ferguson najavio je kupovinu jednog napadača. Prvi na listi želja stratega "Crvenih vragova" je igrač Fulhama, Louis Saha. Manchester je već stupio u kontakt s čelnicima londonskog premierligaša i ponudio je 7 milijuna funti odštete. Saha je ove sezone prvi strijelac Fulhama sa 10 pogodaka.

LEVERKUSEN - Bugarski reprezentativac Dimitar Berbatov (22) produžio je ugovor s njemačkom nogometnim bundesligašem Bayer Leverkusenom do 2007. godine. Berbatov je među "apotekare" stigao iz sofijskog CSKA 2001. godine, u 69 bundesligaških nastupa postigao je 15 pogodaka.

BASEL - Momčad formule 1, Sauber izgradila je zračni tunel za treninge vrijedan 55 milijuna dolara. Sauber je tunel, čija je gradnja trajala samo godinu dana, izgradio u svom sjedištu u švicarskom Hinwilu. "Aerodinamika je jedan od ključnih faktora u modernoj formuli. Vjerujem kako ćemo zračnim tunelom uvelike popraviti performanse našeg bolida," kazao je boss momčadi Peter Sauber. Sauber je prošlu sezonu svjetskog prvenstva formule 1 okončao na šestom mjestu u poretku konstruktora.

STOCKHOLM - Švedska će kandidirati za organizaciju zimskih olimpijskih igara 2014. godine, objavio je danas Švedski olimpijski odbor. Zadatak da izrade studiju izvedivosti dobili su gradovi Ostersund i Aare. Ostersund je poznato središte nordijskih disciplina, a u Aareu je prije dvije godine održana završnica Svjetskog kupa u alpskim disciplinama. Od 1984. Švedska je čak sedam puta kandidirala za organizaciju olimpijskih igara, ali bez uspjeha.

(Hina) dl

Pročitajte više