TRANSFERI

Sky Italia: Arsenal je odustao od Perišića, našao mu je zamjenu

Foto: Gulliver / Getty Images

PRELAZAK Ivana Perišića iz Intera u Arsenal, koji se još jučer ujutro činio izvjesnim, sve je manje moguć kako se bliži kraj prijelaznog roka. 

Pouzdani Fabrizio Romano, dopisnik Sky Sportsa, javlja da Inter nakon dvije ranije odbijene ponude Arsenala za zamjenu i posudbu još nije dobio ponudu u kojoj bi bilo ono što Nerazzurri traže – 40 milijuna eura odštete odmah i transfer. Inter ne zanimaju posudba ni uvjetna prodaja Perišića Topnicima, nego samo prodaja odmah.

Inter se već pomirio s tim da nezadovoljni Perišić, koji je u nedjelju službeno zatražio transfer, ostaje u klubu.

Potvrđuje to i ova izjava sportskog direktora Piera Ausilija: "Perišića ćemo reintegrirati u momčad ovih dana i nećemo raditi nikakve transfere do kraja prijelaznog roka. Ivan je htio otići u inozemstvo, mi smo mu bili spremni izaći u susret u slučaju prave ponude, ali takvu nismo dobili. Od Perišića očekujem da se po ostanku u Interu ponaša kao profesionalac, što je on uvijek i bio. Siguran sam da će mu trebati malo vremena da bude onaj stari."

I dok je Inter spreman opet prigrliti sina razmetnoga, Arsenal je brzo našao zamjenu za Perišića. To je Yannick Carrasco, belgijski krilni napadač kineskog Daliana i bivši igrač Monaca i Atletica. 

Zanimljivo, Carrasca je želio upravo Inter. Prošlog tjedna službeno je Dalianu ponudio zamjenu Candreva za Carrasca. Kinezi su pristali na pregovore, ali se klubovi nisu dogovorili oko detalja pa je ova zamjena propala. 

Podsjećamo, jučer je Arsenalov trener Unai Emery otkrio:

"U klubu su mi rekli da ovo nije dobro vrijeme za kupnju novih igrača. Rekli su mi da je za nas situacija na tržištu teška. Ali uvjeravaju me da će na ljeto biti drugačije i da ćemo tada moći trošiti na pojačanja."

Tako je službeno potvrđeno ono što nije tajna – Arsenal nema novaca. 

Budžet kluba opterećen je i smanjen zbog tri važna razloga: golemih izdataka za plaće igrača, velikih sredstava uloženih u pojačanja posljednjih godina te zato što Arsenal ne igra Ligu prvaka i samim tim i ne zarađuje od nje. 

Sve ovo dovelo je do toga da Arsenal u zimskom prijelaznom roku steže remen, što Perišićev dolazak čini sve nevjerojatnijim.

Ali to se dalo naslutiti i na osnovu obje ponude koje je Arsenal od početka godine poslao Interu za Perišića. Prva je bila direktna zamjena za Mesuta Özila po načelu obostrane pozajmice. Inter je odbio jer ne želi plaćati basnoslovnu plaću za igrača koji je izvan forme. 

Druga je bila četiri milijuna eura za posudbu Perišića te 40 milijuna eura za otkup po isteku pozajmice. Inter je odbio i to i traži transfer uz odštetu od najmanje 40 milijuna eura. 

Arsenal se inače već dogovorio s Perišićem. Ako dođe do kraja zimskog prijelaznog roka, jamči mu tri milijuna eura do kraja sezone te po 6,5 milijuna eura u naredne tri godine. To bi bilo veliko povećanje plaće za Perišića koji u Interu zarađuje četiri milijuna eura godišnje. 

Međutim problem je, i to veliki, što Arsenal nema 40 milijuna eura za plaćanje odštete u zimskom prijelaznom roku. A to je sada otkrio i njegov trener. 

 

 

Pročitajte više