Slalom Sljeme: Jelušić šesta, Fleiss osma - službeno

Janica Kostelić okončala je svoj nastup na sljemenskom "Zlatnom medvjedu" prvoj slalomskoj utrci Svjetskog kupa u Hrvatskoj odustajanjem već nakon desetak sekundi prve vožnje, ali će hrvatsko skijanje ipak imati dvije predstavnice u drugoj vožnji i to vrlo visoko plasirane. L

Ana Jelušić i Nika Fleiss su sjajno odvezle prvu vožnju - Riječanka Jelušić zauzima šestu poziciju sa 79 stotinki sekunde zaostatka za vodećom Austrijankom Marlies Schild, dok je Samoborka Fleiss osma, sa 1.14 sekundi slabijim rezultatom od Schild. Sljemenska staza kao da je bila stvorena za Jelušić i ona je tehnički izvrsno odvezla Crveni spust, dok je Fleiss, kojoj zbog položaja tijela ledene staze ne odgovaraju, napravila izvrstan rezultat.

Kao posljednja, sa startnim brojem 54 startala je i najmlađa od četiri hrvatske slalomašice, 17-godišnja Mateja Ferk, koja je uz jednu veliku pogrešku u gornjem dijelu staze završila kao 42. sa 7.26 sekundi zaostatka.

Schild je najdužu slalomsku stazu u ženskom skijanju odvezla za 54.69 sekundi, ispred drugoplasirane Amerikanke Sarah Schleper ima 7 stotinki sekunde prednosti, dok trećeplasirana Finkinja Tanje Poutiainen zaostaje 24.

Sa startnim brojem 7 Janica je "zajašila" vrata neposredno prije prvog prolaznog vremena, na razočaranje više od 20.000 gledatelja koji su se okupili oko sljemenskoga Crvenoga spusta. Iako gotovo nitko nije vidio pogrešku, Janica je kao pošteni sportaš priznala pogrešku i odustala.

Spustivši se na sredinu staze, Kostelić je pored ograde nakratko zaplakala, a potom je vidno razočarana i ljuta projurila pored novinara prema žičari.

Izuzetno zahtjevna i ledena staza bila je kobna i za Šveđanku Anju Paersson, koja je također promašila vrata, ali ipak prošla ciljem sa ogromnim zaostatkom (+7.36), što joj nije bilo dovoljno za drugu vožnju. Utrku nisu završile ni Nijemice Bergmann i Gerg, Austrijanka Goergl, te Slovenka Maze.

Druga vožnja na rasporedu je u 18 sati.

(Hina) xrš yrš

Pročitajte više