HNL

SLAVEN - OSIJEK 2:2 Veliki kiks Osijeka u Koprivnici gurnuo Dinamo prema tituli

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

SLAVEN i Osijek remizirali su 2:2 u 28. kolu 1. HNL. Za Slaven su zabili Bruno Bogojević i Torles Knoll, dok su za goste pogodili Mihael Žaper i Laszlo Kleinheisler.

Slaven bolji većim dijelom prvog poluvremena, Osijek se probudio pred kraj

Momčad Nenada Bjelice razočarala je igrom u prvom dijelu. Slaven je bio opasniji, Knoll je u 10. minuti propustio čisti zicer za vodstvo, ali to nije omelo domaće pa su ipak poveli u 36. minuti. Nijemac se iskupio za promašaj odličnim dodavanjem za Bogojevića, koji se gotovo s centra sjurio po desnoj strani. Obrana Osijeka ga je olako shvatila, očekujući ubačaj na drugu vratnicu, a on je potegao i, uz pomoć vratnice, pogodio dalji kut Ivušićevog gola.

Primljeni gol je probudio goste, počeli su napadati te su u sudačkoj nadoknadi izjednačili. Žaper se izvukao na desnoj strani, prebacio na ljevicu i niskim udarcem pogodio bližu stranu Slavenovog gola. Bio je to lijep gol veznjaka Osijeka, ali i Slavenov vratar Filipović je možda mogao bolje reagirati.

Prvo poluvrijeme obilježila je i obostrana nervoza, posebice kod Osijeka čiji su se igrači neprestano žalili na odluke suca Kulušića, no mogu biti sretni što Igor Silva nije pocrvenio u 18. minuti nakon grubog starta na Glavčiću. Krstanović je u 30. minuti dobio lakat u glavu u duelu s Lončarom, curila mu je krv, Stipić je tražio kaznu za braniča Osijeka, ali sudac se nije odlučio dodijeliti mu karton.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Napeto drugo poluvrijeme

Slaven je u 52. minuti ponovno došao u vodstvo. Glavčić je nabacio prema Krstanoviću, a on glavom spustio za Knolla, koji nije imao težak zadatak matirati Ivušića. Tako se, nakon asistencije za Bogojevića, još jednom iskupio za promašaj u prvom dijelu. Krstanoviću ni ozljeda glave iz prvog dijela nije zasmetala da njom asistira.

Isti igrači kombinirali su u 69. minuti, ali tada je zakazala Knollova realizacija iz još jedne odlične prilike pa ih je Osijek kaznio u 71. minuti preko Kleinheislera. Prošetao se kroz lijevu stranu obrane Slavena i desnom nogom neobranjivo pogodio za 2:2. Zaista loša reakcija Stipićeve obrane. 

Napali su Osječani do kraja utakmice, pokušali su doći do važna tri boda, no Slavenova obrana ostala je koncentrirana do zadnje minute, a imali su i priliku odnijeti i sva tri boda u sudačkoj nadoknadi. Ivušić je obranio zicer bivšem igraču Osijeka Karlu Luliću.

Osijek na tablici ima bod više od Dinama, ali i dvije utakmice više. Mogao bi ovo biti bolan kiks za momčad Nenada Bjelice. S druge strane, Slaven Belupo je šesti s 27 bodova te se odvojio na sedam bodova od posljednjeplasirane Lokomotive.


Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pročitajte više