Slavenovo rukovanje: Bilić naredio da se svi u West Hamu moraju ovako zbližiti

Foto: Getty Images/Guliver Image

PRIJE nego što u West Hamovu trening centru obuku kopače i spreme se za trening, prije nego li doručkuju, igrači West Hama moraju se pridržavati glavnog pravila.

Slaven Bilić naredio im je da se svakog jutra prije klupskih obveza moraju rukovati s bilo kime na koga naiđu. Suigračima, trenerom, čistačicama, kuharima.

"Dan prije mogu se međusobno svađati i raspravljati. Neki se čak toliko posvade da više ne razgovaraju. No, drugog jutra, kad si daju ruku sve zaboravljaju. Mislim da je to odličan način", rekao je Slaven Bilić koji je s kapetanom Markom Nobleom dao intervju Daily Mailu uoči premijere filma "Iron Men", koji se bavi selidom kluba s Boleyn Grounda na olimpijski stadion.

"Nekad mi treba i po 20 minuta da se rukujem sa svima u klubu, ali to je zdravo. To nas sve zbližava", rekao je Bilić, koji ne smatra da West Ham ima lošui sezonu.

"Prošle godine bili smo kao jumbo jet koji leti na 12.000 metara bez ikakvih turbulencija. Ove sezone je let nemiran i stalno smo u nekim olujama. No, borimo se, prolazimo kroz sve zajedno i to samo ojačava ovu sjajnu momčad. Ovo bi mogla biti odlična sezona. Možda ne rezultatski, već u smislu jačanja odnosa u momčadi", kaže hrvatski trener.

Iako je selidba na olimpijski stadion definitivno promijenila identitet kluba, Bilić smatra kako će se s vremenom klub navkinuti na novi dom.

"Treba vam vremena kad uselite u novu kuću, je'l da? Kad seliš iz manje u veću presretan si, ali se moraš naviknuti na neke stvari. Recimo, najednom ti obitelj više nije tako blizu. Kćer gleda televiziju u svojoj sobi, sin u svojoj. Škola je na drugom mjestu, prijatelji također... Nema smisla uspoređivati ovo s Boleyn Groundom", zaključio je Bilić.

Pročitajte više