Slavni atletičar Tim Montgomery nakon financijskih malverzacija, završio u zatvoru zbog dilanja heroina!

OSRAMOĆENI američki atletičar, jednom svjetski rekorder na 100 metara, upao je u novu nevolju. Pritvoren je pod optužbom da je dilao heroin. Njegova bivša "ljubav", također slavna atletičarka Marion Jones također je u zatvoru zbog krivokletstva.

Informaciju je objavio lokalni dnevnik iz Virginije, Virginian-Pilot, koji tvrdi da je 33-godišnji Amerikanac uhićen u srijedu zbog sumnje da je sudjelovao u organiziranoj distribuciji droge.

Isti izvor, pozivajući se na informacije iz policije, tvrdi da je Montgomeryja policija optužila za raspačavanje više od 100 grama heroina u prošlih godinu dana.

Savezne vlasti nisu objavile uhićenje nekad slavnog atletičara, no Virginian-Pilot piše da se u srijedu pojavio pred sucem koji mu je odredio zadržavanje u pritvoru.

Montgomery je usred sudske parnice u kojoj ga optužuju za prevaru s bankovnim čekovima u New Yorku. Priznao je krivnju i očekuje presudu.

Iz atletike se Amerikanac povukao krajem 2005. godine zaradivši dvogodišnju suspenziju od Međunarodnoga sportskog suda zbog dopinga. Svi su njegovi rezultati od 31. ožujka 2001. godine službeno izbrisani, pa tako i svjetski rekord kojeg je 14. rujna 2002. godine otrčao na sto metara (9.78).

Montgomery je bivši ljubavni partner Marion Jones, koja u Teksasu upravo služi šestomjesečnu zatvorsku kaznu zbog krivokletstva. Tvrdila je godinama da nije uzimala doping. 

Totalsport/M.Š.
Foto: AFP
 

Pročitajte više