Slovaci usporedili Dinamo sa Zvezdom: I stadioni su im slični

Foto: Goran Stanzl/Pixsell

DINAMO večeras u 21 sat na Maksimiru dočekuje slovački Spartak u susretu 4. kola skupine D Europa lige.

Momčadi Nenada Bjelice za prolazak je dovoljan i bod, čime bi Dinamo prvi put nakon 1970. godine prezimio u Europi. Protivnik je slovački prvak koji je ove sezone u dosta slaboj formi, s 18 bodova zaostatka za Slovanom u prvenstvu, a u skupini EL-a večeras ne bi smio izgubiti želi li zadržati realne izglede za prolazak.

"Dinamo je u velikoj prednosti jer igra pred svojim navijačima, a nama su naši jako nedostajali. Riječ je o jako dobroj momčadi, čvrstoj u obrani i ubojitoj iz kontranapada. Nedostaju nam dva ključna igrača i teško je sastaviti momčad jer nemaš dovoljno vremena za odmor. Odigrali smo skoro 30 utakmica ove sezone", požalio se Spartakov trener Radoslav Latal.

Spartak je u 3. pretkolu Lige prvaka igrao protiv Crvene zvezde. Obje utakmice završile su 1:1, ali je Zvezda u uzvratu u produžetku slavila 2:1 i tako prošla u play-off LP-a.

"Dinamo ima jako dobro organiziranu momčad i prima malo golova. Tu su negdje po kvaliteti sa Zvezdom, ali teško ih je uspoređivati jer se razlikuju stilom igre. No Maksimir me dosta podsjeća na Zvezdin stadion, a Dinamo će imati veliku podršku navijača", rekao je Spartakov golman Martin Chudy.

Pročitajte više