Slovačka teško preko Norveške u četvrtfinale

POZNATI su svi četvrtfinalisti olimpijskog hokejaškog turnira u Vancouveru. Posljednja je plasman među osam najboljih izborila Slovačka pobjedom nad Norveškom 4:3. Iako se nakon prve trećine, koju su dobili 3:1, činilo da će se Slovaci "prošetati" do pobjede, Norvežani su drugu dionicu dobili 2:0 i potpuno vratili utakmicu u neizvjesne vode.

Tako je odlučivao posljednji period igre u kojem je Miroslav Šatan, zvijezda NHL momčadi Bost Bruinsa, postigao pobjednički gol (11minuta prije kraja) i donio svojoj momčadi prolaz u četvrtfinale gdje će igrati protiv dosad neporažene Švedske. Utakmica je započela grubo, nakon što je Norvežanin Ole Kristian Tollefsen udario laktom u glavu Slovaka Luboša Bartečka, izbivši mu pritom kacigu s glave pa je ovaj prilikom pada udario glavom u led.

Bartečko je nakon toga iznesen s leda na nosilima, Tollefsen je naravno isključen, a Slovačka je iskoristila situaciju i povela preko Michala Handzuša. Golove za Slovake postigli su još Marian Gaborik i Richard Žednik, dok su za Norvežene mrežu tresli Aasen Zuccarello, Tore Vikingstadt i Anders Bastiansen.

ZOI, hokej, razigravanje za četvrtfinale:

Slovačka – Norveška 4:3 (3:1, 0:2, 1:0)

Kanada – Njemačka 8:2 (1:0, 3:1, 4:1)

Češka – Latvija 3:2 - produžetak (2:0, 0:0, 0:2, 1:0)

Švicarska – Bjelorusija 3:2 - penali, (1:1, 1:1, 0:0)

Parovi četvrtfinala:

Češka – Finska

Kanada – Rusija

Slovačka – Švedska

SAD - Švicarska

 

Pročitajte više