Slovenci dočekani kao "šampioni": Vraćamo se za četiri godine!

KAO junaci i pobjednici dočekani su nogometaši Slovenije, koji su u 8 sati i 25 minuta u subotu ujutro sletjeli u ljubljansku zračnu luku doputovavši iz Južne Afrike.

Unatoč ispadanju već u prvom krugu, izbornika Matjaža Keka i njegove pulene na Letališču Jožeta Pučnika dočekalo je dvije tisuće razdraganih navijača, koji su reprezentativcima klicali "šampioni, šampioni!"

"Ponosni smo što smo uspjeli udružiti čitavu Sloveniju. Hvala vam što ste nam dali priliku", rekao je okupljenim navijačima kapetan Robert Koren, dok je izbornik Matjaž Kek dodao:

"Hvala nogometašima na učinjenom, a navijačima hvala za pozitivnu energiju. Mi smo svoje obećanje održali. Drago mi je što smo sada veći prijatelji nego što smo bili na odlasku."

Reprezentativci su nakon toga otputovali u središte Ljubljane, gdje će im u 11 sati biti priređen svečani doček na Prešernovom trgu. Reprezentativce će pozdraviti predsjednik države Danilo Türk, a okupljeno će mnoštvo zabavljati glazbena skupina Siddharta.

Slovenci su osminu finala u Južnoj Africi izgubili doslovno za nekoliko sekundi, zahvaljujući pogotku Landona Donovana za 1:0 pobjedu SAD-a protiv Alžira u sudačkoj nadoknadi. Kekovi su igrači inače osvojili četiri boda u skupini C pobijedivši Alžirce (1:0), remiziravši s Amerikancima (2:2) i izgubivši od Engleza (1:0).

Pročitajte više