Slovenija pobijedila Island za prolaz u drugi krug Eura!

POBJEDOM u Vršcu 34:32 protiv Islanda, u ogledu 3. kola D skupine Europskog prvenstva u Srbiji, rukometaši Slovenije osigurali su plasman u drugi krug natjecanja.

Slovenija je do prve pobjede u trećem nastupu na europskoj smotri stigla potpuno zasluženo. Osim samog početka, kada je Island dva puta imao jedan gol razlike, Slovenija je cijelu utakmicu bila u prednosti i kontrolirala je rezultat. No, u posljednjoj minuti je Slovenija očigledno ciljala pobjedu od dva gola razlike, koja ih u drugi krug vodi s dva boda, u slučaju pobjede Hrvatske protiv Norveške u drugoj utakmici 3. kola. U tom slučaju će Hrvatska prenijeti četiri boda, Slovenija dva, a Island također ide dalje, ali bez bodova. No, ukoliko Norvežani osvoje jedan ili dva boda protiv Hrvatske, u tom slučaju će oni dalje, a Island ostati bez drugog kruga.

Slovenija je, naime, vodila s 34:30, a onda je Kristjánsson bez pravog otpora slovenske obrane 27 sekundi prije kraja poentirao za 34:31. Slovenci  kreću u neambiciozni napad i bacaju loptu u aut, a Svavarsson je u kontri lagano poentirao za konačnih 34:32. Slovenci bi, dakako, i s uvjerljivijom pobjedom prošli dalje, ali im je trebala pobjeda od točno dva gola razlike, zbog potencijalnog kruga s Islandom i Norveškom, kako bi u drugi krug prenijeli dva boda. Ponavljamo, u slučaju pobjede Hrvatske nad Norveškom.

Skube i Gajić postigli su po 7 golova za Sloveniju, Dolenec je dodao šest. Island je predvodio Sigurdsson sa devet golova.

U skupini C u Novom Sadu, Španjolska je pobjedom nad Rusijom 30:27 osigurala prolaz u drugi krug s prvog mjesta, dok se Rusija oprašta od natjecanja. U drugom susretu skupine sastaju se Francuska i Mađraska.

 

EP rukometaša, 3. kolo:

skupina C:

Španjolska – Rusija 30:27 (17:11)

Francuska – Mađarska (20.15)

Redoslijed: 1. Španjolska 5, 2. Francuska 2 (-1), 3. Mađarska 2 (-1), 4. Rusija 1

skupina D:


Slovenija – Island 34:32 (17:13)

Hrvatska – Norveška (20.15)

Redoslijed: 1. Hrvatska 4 (-1), 2. Slovenija 2, 3. Norveška 2 (-1), 4. Island 2

Pročitajte više