Službeno: Olympiacos izbačen iz lige

OLYMPIACOS je izbačen iz grčke lige. Trostruki prvak Europe u košarci izbačen je iz najvišeg ranga grčke košarke. Disciplinski sudac Grčkog košarkaškog saveza držao se slova zakona i poslao je slavni klub u drugu ligu zbog toga što se klub iz Pireja odbio pojaviti na terenu u četvrtfinalnoj utakmici play-offa protiv Panathinaikosa.

Po službenom priopćenju lige, Olympiacos je izbačen iz play-offa i bačen je na posljednje mjesto ljestvice, što znači da će sljedeće godine igrati u nižem rangu natjecanja. Također, početak prvenstva u drugoj ligi počet će s -6 bodova.

Posljedica je to žestokog sukoba Djece Pireja s Košarkaškim savezom Grčke i Panathinaikosom. Sukob je kulminirao tijekom sezone, kad su crveno-bijeli odbili prvi put igrati prvenstvenu utakmicu dok Savez ne angažira strane suce. Savez je to odbio, a klub iz Pireja nije se pojavio na parketu.

Službenog odgovora iz Olympiacosa još nema. Ne zna se hoće li klub iz Pireja pristati igrati u nižem rangu, a ostaje vidjeti što će biti sa željom slavnom kluba da zaigra u ABA ligi. Grci su odradili razgovore s vodstvom ABA lige i s glavnim klubovima, ali još nema jasnog stava oko toga hoće li Grci biti primljeni u natjecanje.

Što se tiče Eurolige, pozicija Olympiacosa u Grčkoj nema veze s njihovim nastupom u elitnoj europskoj ligi. To je potvrdio i šef Eurolige Josep Maria Bartomeu.

Pročitajte više