Smajlagić ipak putuje u Atenu, kao i Lacković i Sulić

HRVATSKU mušku rukometnu reprezentaciju na Olimpijskim igrama u Ateni zajedno će voditi izbornik Lino Červar i pomoćnik Irfan Smajlagić, a nesuglasice između Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) i igrača Blaženka Lackovića i Renata Sulića su izglađene, izjavio je na današnjoj konferenciji za tisak predsjednik HRS-a Željko Kavran.

"Imamo kult reprezentacije koji smo izgradili na SP-u u Portugalu, a potvrdili na EP-u u Sloveniji i nikakvi sukobi ne smiju narušiti integritet ekipe", rekao je izbornik Červar.

Irfan Smajlagić je izbornik juniorske muške rukometne reprezentacije, koju vodi dvije godine, te je bio upitan njegov odlazak u Atenu zbog juniorskog EP-a u Latviji koje će se odvijati u isto vrijeme kao i OI, no ipak će u Ateni sjediti na klupi svjetskih prvaka uz Červara, dok će se za juniore naći privremeno rješenje.

Renato Sulić trenirat će u RK Zamet po posebnom programu, a po pravilima HRS-a ne smije igrati niti za jedan domaći klub do kraja sezone zbog ugovorne klauzule sa bivšim klubom RK Zagrebom.

Dvadesetak kandidata borit će se za petnaest mjesta koja vode u Atenu, a odabrani će se znati na kraju pripremnog ciklusa. Pripreme počinju 28. lipnja, a odvijat će se u četiri mini-ciklusa sa trajanjem do 10. kolovoza i u tom periodu rukometaši će odigrati po dvije prijateljske utakmice sa reprezentacijama Makedonije, Norveške i Mađarske u Puli, Crikvenici i Čakovcu.

Pročitajte više