lige petice

SOCIEDAD - REAL 0:2 Nevjerojatni Vinicius i Luka Jović donijeli Realu važnu pobjedu

Foto: Epa

U UTAKMICI 16. kola Real Madrid je na teškom gostovanju u San Sebastianu pobijedio s 2:0 Real Sociedad i napravio je ogroman korak prema pohodu na naslov prvaka Španjolske.

Golove za Madriđane zabili su Vinicius u 47. minuti i Luka Jović u 57. Jović je u igru ušao u 17. minuti nakon ozljede Benzeme, a treneru Carlu Ancelottiju zahvalio je asistencijom Viniciusu za prvi gol i pogotkom za 2:0.

Ozljeda Benzeme i ulazak Jovića

Nakon prvih 45 minuta nismo vidjeli neki spektakularan nogomet. U 45 minuta ni jedna ekipa nije stvorila šansu, a jedino vrijedno spomena u tom periodu je ozljeda Karima Benzeme, koji je u 17. minuti morao napustiti igru. Umjesto njega ušao je srpski reprezentativac Luka Jović.

Real grabi prema naslovu prvaka na krilima nevjerojatnog Viniciusa

No, svoju kvalitetu Real je potvrdio u nastavku igre, a još jednom ključni igrač Madriđana bio je fenomenalni Vinicius. Mladi Brazilac se u 47. minuti sjurio prema kaznenom prostoru Baska, odigrao je pas prema Joviću, a ovaj mu je lijepo produžio za matnu poziciju. Brazilac je efektno zabio za 1:0. Deset minuta kasnije osporavani Jović je nakon asistencije upisao i gol za 2:0. Srbinu je ovo prvi gol za Real nakon čak 22 mjeseca.

Luka Modrić je odigrao cijeli susret za goste. Ovo je osma uzastopna pobjeda Reala u svim natjecanjima.

S ova tri boda Real je sjajno iskoristio senzacionalan domaći poraz Atletica od Mallorce i na vrhu ima ogromnih osam bodova prednosti ispred Seville, koja ima susret manje.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ SJAJAN GOL VINICIUSA.

 

Pročitajte više