DERBI SEZONE

Solskjaer pred derbi poručio da City igra prljavo, Pep mu brutalno odgovorio

Foto: Gulliver / Getty Images

VELIKI DERBI s najvećim ulozima od 21 sat na Old Traffordu igraju Manchester United i Manchester City. Gradski okršaj tri kola prije kraja Premier League domaćinu je ključna utakmica u lovu na mjesto koje iduće sezone jamči Ligu prvaka, a gost mora pobijediti ako želi obraniti naslov.

Momčad Olea Gunnara Solskjaera u velikom je padu, izgubila je šest od posljednjih osam utakmica i aktualni prvak Premiershipa ne može joj doći u gorem trenutku. Zato se trener Uniteda odlučio za specifičnu psihološku pripremu svojih igrača. Momčad najvećeg suparnika, poznatu po tehnički dotjeranom, lijepom nogometu, optužio je za prljavštinu i grubost.

"Oni su vješti s loptom, ali kada je izgube, kreću s udaranjem po nogama i lupanjem gležnjeva. Neće nam dozvoliti lake kontre jer će nas stalno faulirati, nemam nikakve dvojbe o tome."

Pep Guardiola je trenera najvećeg rivala uzeo u zaštitu tijekom velike krize u koju je United upao i nije mogao vjerovati da mu Solskjaer ovako vraća:

"Je li stvarno to rekao? Samo me zanima kako mi uspijevamo s tako prljavom igrom imati po 65 ili 70 posto posjeda lopte? Ne sviđa mi se to. Moja momčad nikako se ne temelji na takvim metodama. Moram demantirati navode da svojim igračima nalažem da protivničke kontre zaustavljaju taktičkim prekršajima."

Ovo je izjavio javno, a u svlačionici Cityja s podsmijehom reagiraju na optužbe za njihovu prljavštinu koje stižu od kluba koji je ove sezone na protivničkoj polovici napravio 195 prekršaja, dok ih City na istom dijelu terena ima 25 manje.

Osim toga, omjer kartona između gradskih rivala reći će koji od njih doista igra prljavo: City ove sezone u Premiershipu ima 38 žutih i jedan crveni karton. Manchester United, pak, ima 64 žuta i četiri crvena.

Guardiola je za kraj pred novinarima poručio Solskjaeru: "U deset godina koliko sam trener, pripremajući momčad za utakmicu nikad, ali baš nikad nisam ni pomislio igračima narediti da fauliraju protivnike. Naravno da u nogometu dolazi do prekršaja jer se sve odvija tako brzo, ali nikad nisam rekao igračima da kažnjavaju suparnike na način na koji to Solskjaer implicira. Možda da ga nakon utakmice pitate zašto je to rekao?"

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više