SP streličarstvo: Stigli prvi natjecatelji

SVE JE spremno za početak 19. seniorskog i 4. juniorskog Svjetskog prvenstva u field streličarstvu, koje će se održati od 5. do 10. srpnja na Plitvicama.

Gužva na recepciji hotela Jezero najbolje govori kako brojni gosti pristižu, no mnogi od njih već i treniraju. Na nogometnom igralištu u Mukinjama vrijedni organizatori priredili su i mete za one koji su stigli i prije službenog početka, a to su streličari iz dalekih destinacija kao što su Novi Zeland, Japan, Amerika i Australija.

I vrijeme odlično služi domaćinima, jer ovaj biser svjetske prirodne baštine ovih dana kupa se u suncu pa su streličari u obilasku ne propuštajući odmah vidjeti na licu mjesta ljepote slapova te prostranost i ljepote šuma i livada ovog jedinstvenog Nacionalnog parka.

Svi su oduševljeni viđenim, kao i suci koji će danas i službeno otvoriti tri staze na kojima kvalifikacije započinju u utorak, 6. srpnja u 10.30 sati.

Cvjetislav Zorman, kapetan naše reprezentacije te trener Vlado Šincek također imaju pune ruke posla s obzirom da Hrvatska ima 18 članova i spada među brojnije ekipe. Za seniorke će nastupiti Dubravka Kiđenet i Ana Zorman koje će gađati zakrivljenim, a Elizabeta Radoš golim lukom, a tu su i juniorke Ana Stolnik (zakrivljeni) i Tanja Zorman (složeni luk).

Seniori su najbrojniji, a nastupit će ih osam - Mihael Štebih i Željko Horvat Koren (zakrivljeni) te Dubravko Buden, Darko Čižmek i Andrija Ferek (složeni luk), dok će Mladen Čiča, Krešimir Pregernik i Damir Sekušak pucati golim lukom. Hrvatskih juniora je pet, a gađat će u sastavu: Josip Jakopović, Marko Kovač i Ante Šola (zakrivljeni), Domagoj Bodlaj (složeni) te Martin Bandić (goli luk).

Kapetan Zorman nekad i sam dugogodišnji rekorder i reprezentativac Hrvatske nije tajio velika očekivanja: "Optimistički očekujemo dva odličja! Pojedinačno vjerujem kako Domagoj Bodlaj nakon srebra nedavno na europskom prvenstvu u Italiji u metnom gađanju i kod kuće može do medalje. Od ekipe juniora, jedne izuzetno nadarene generacije također prognoziramo da se mogu naći među tri najbolja sastava svijeta. Od ostalih, s obzirom na tako jaku konkurenciju, priželjkujemo ući među osam najpreciznijih u svakoj kategoriji. I to bi bio sjajni uspjeh s obzirom na naše uvjete i mogućnosti rada nositi se ravnopravno sa svijetom", bezrezervno vjeruje u svoju ekipu iskusni Zorman, dok za vrijedne organizatore Svjetsko prvenstvo, drugo u našoj zemlji nakon 30 godina, može započeti.

Pročitajte više