SP u boksu: Sep se pridružio Hrgoviću u osmini finala

Foto: HBS

NAKON Filipa Hrgovića i drugi hrvatski boksač Hrvoje Sep izborio je osminu finala SP-a u boksu koji se održava u Katru. Sep je pobijedio Australca Aarona Spagnola bodovno 30:27, 30:27, 29:28.

Sep je u trećoj rundi bacio Australca i u nokdaun. Iako je bilo elemenata za prekid kako kaže glavni trener reprezentacije Pijetraj, iz stožera Sepa poručuju kako je najvažnije da se prošlo dalje:

"Imao sam dobar plan i taktički sam dobro ušao u meč. Kontrolirao sam dvoboj, nisam primao udarce, a pogađao sam suparnika u serijama. Nisam išao punim gasom, jer ovaj turnir dugo traje i treba čuvati snagu. U sljedećem kolu čeka me Australac, pristup će biti isti, bitna je samo pobjeda", rekao je Sep.

"Sep je dobro boksao. Mislim da je bilo šanse i za prekid, no pobjeda nije bila upitna. Važno je od prve runde nametnuti svoj ritam i dominaciju. Ipak, u sljedećim mečevima treba jurišati punom snagom", rekao je Pijetraj.

Svog protivnika u osmini finala saznao je i Filip Hrgović. Boksat će protiv Bugarina Petra Belberova, brončanog s nedavnog Europskog prvenstva u Samokovu, koji je u 1. kolu bodovno bio bolji od Paula Nigela iz Trinidada i Tobaga.

Hrgović i Sep boksat će svoje mečeve u petak navečer. 

Pročitajte više