Špaco: Platili smo cijenu neiskustva

IAKO se Hajduk pokazao u odličnom izdanju protiv AEK-a u Ateni, nisu uspjeli izbjeći poraz od 3:1. Trener splitske momčadi Stanko Poklepović nije mogao biti zadovoljan.

> Torcida bakljama na policiju, Grci kamenovali splitske autobuse!

> Pukovnik ili pokojnik: Hrabri Hajduk nije uspio preživjeti u Ateni

"Naš dječji vrtić bio je prenaivan i u napadu i u obrani, ali to je cijena neiskustva. Igrači su odigrali dobro i nemam im što prigovoriti", rekao je Špaco nakon utakmice.

"Svih 90 minuta igrali smo podjednako, ali primili smo dva jeftina pogotka. Neću komentirati suđenje, nemam primjedbi, ali mislim da je bilo zaleđe kod gola za 2:1, a i o jedanaestercu se može raspravljati", dodao je Hajdukov trener.

Sporni jedanaesterac Subašić je obranio. Obranio je i brojne teške udarce grčkih igrača, skidao nemoguće i spašavao Hajdukovu mrežu. No, sve će to proći nezapaženo zbog nespretno primljenih golova.

"To su vratarske poteškoće. Primio je jedan nespretan gol kada je već imao loptu u rukama. Nija samo on griješio ove sezone, griješili su i drugi, ali to je dio sazrijevanja", branio je Špaco Subašića.

Obzirom na brojne prilike Hajduka, igrači su svjesni da su mogli izboriti puno više, ali na kraju su morali prihvatiti poraz. Igrači su nakon utakmice bili razočarani.

"Dali smo sve od sebe, ali nije išlo. Odlično smo igrali u prvom dijelu, ali nismo iskoristili sve naše prilike. U nastavku je protivnik iskoristio naše pogreške i kaznio nas. Uvjeren sam kako je treći pogodak postignut iz ofsajda, a neki kažu da je i drugi gol bio sumnjiv. No sada je sve gotovo", rekao je Vejić.

"Ovaj poraz je cijena sazrijevanja, ali još nije sve gotovo. Naša šansa je u domaćim susretima, morao pobijediti AEK i Anderlecht, ali najprije Rijeku", najavio je predsjednik Hajduka Joško Svaguša za Slobodnu Dalmaciju.

Pročitajte više