Španjolci očarani Modrićem: Hrvatski "play" je doktor nogometa!

LUKA MODRIĆ je svojim nastupom na Euru dokazao kako ima kvalitetu da jednog dana zaigra za Barcelonu. Njegova lopta, za koju se prethodno izborio, koju je nabacio Klasniću na glavu za vodeći pogodak u susretu protiv Turske očarala je španjolske medije.

"Nesretno smo izgubili nakon pogotka Semiha. Promašili smo tri jedanaesterca, uključujući i moj prvi promašaj najstrože kazne", rekao je Modrić za španjolski El Mundo Deportivo te nastavio:

"Kontrolirali smo igru, stvorili nekoliko šansi, ali nismo bili konkretni. Da smo zabili u 90 minuta barem jedan gol prošli bi u polufinale i opet išli na Njemačku. Svi smo vjerovali kako bi tada mogli pobijediti Njemačku još jednom na turniru i napravili povijesni rezultat za Hrvatsku."

Modrić baš i nije bio razgovorljiv kada je davao intervju za Mundo Deportivo, ali je ipak skupio snage da opiše kako se osjeća nakon nesretnog ispadanja s Eura:

"Ne mogu se požaliti na svoj nastup. Imao sam dobre nastupe i sve sam činio kako bi podigao igru u svakoj utakmici u kojoj sam nastupio. Nisam zadovoljan, jer smo na kraju izgubili, ali otišao sam s Eura uvjeren kako sam činio sve što mogu do posljednje minute."

Modrić je kvalitetnim nastupom na Euru još jednom dokazao da može igrati u Barceloni.

"Pokazao sam svojim nastupima da sam dovoljno jak igrač koji bi mogao zaigrati za Barcelonu. Ali, to je sada za mene povijest zato što sam potpisao za Tottenham, koji jako računa na mene i moje usluge. Vrlo sam zahvalan Juande Ramosu što lijepo priča o meni i nadam se da će mi pružiti priliku da zaigram u početnom sastavu na početku Premiershipa", kazao je Luka koji se prije početaka pripremnog perioda sprema otići na kratki odmor.

Marca: Modrić je doktor nogometa

Ništa skromnije novu akviziciju Tottenhama nisu opisali niti novinari Marce koji su našeg nogometaša promovirali u najveću senzaciju Eura. U cijenjenom se dnevniku dive igračkim vještinama Bilićeva veznjaka, uz napomenu da je Juande Ramos napravio sjajan posao dovevši Modrića iz Dinama u Tottenham.

"Modrić je u Austriji i Švicarskoj postao doktor nogometa!", stoji u naslovu teksta o Modriću, kojeg su u Marci predstavili najboljim hrvatskim nogometašem.

"Nova zvijezda europskog nogometa rođena je na Europskom prvenstvu. Zove se Luka i preziva se Modrić. Juande Ramos napravio je sjajan posao kupivši ga i sada može uživati u činjenici da će s njim požnijeti velike uspjehe. Modrić ima "nerv" velikog nogometaša, ima viziju u igri, odličnu kontrolu lopte u trku i ne štedi se u igri", napisao je novinar Marce.

Prema Španjolcima Modrić je bio uvjerljivo najbolji igrač u hrvatskoj momčadi na Euru.

"Ne žalim se. Mislim da sam igrao dobar turnir. Trudio sam se najviše što sam mogao i zamalo je sve ispalo savršeno. Nisam zadovoljan neuspjehom, ali sam zadovoljan jer smo dali sve što smo mogli",  prenosi isti izvor Modrićevu izjavu.

"Uskoro ću u London, u moj novi klub. Znam da u Tottenhamu puno očekuju od mene. Platili su me skupo i ne smijem ih razočarati. Vrlo sam zahvalan Juandeu Ramosu. Znam da svoj dolazak u Spurse dugujem njemu",  dodaje Modrić

R.J./M.P.
Foto: K.H.

Pročitajte više