SPEKTAKL U LONDONU Vettel, Alonso, Bottas i ekipa divljali gradskim ulicama

Foto: Getty Images/Guliver Image

PRVI PUT u povijesti Formule 1 svih deset momčadi sastalo se na stazi izvan vikenda održavanja utrke. Organizatori Velike nagrade Britanije, koja se ovog vikenda vozi u Silverstoneu, priredili su jučer građanima Londona neviđeni besplatni spektakl na gradskim ulicama.

Ferrariji, Mercedesi, Red Bullovi i ostali bolidi jurili su improviziranom stazom kod Trafalgar Squarea i priredili nekoliko desetaka tisuća gledatelja rijetko viđenu uživanciju. Alonso, Vettel i društvo okretali su se, palili gume i zaglušujućom bukom jurili Londonom. Cijeli program bio je obogaćen i nastupima poznatih engleskih glazbenika, a odmah se postavilo pitanje može li London jednog dana biti domaćin utrke Formule 1.

Podsjetimo, 2020. godina bit će prva sezona u povijesti Formule 1 u kojoj neće biti Velike nagrade Britanije u Silverstoneu nakon što su organizatori te utrke rekli da će raskinuti ugovor i ukinuti najstariju utrku ovog natjecanja.

"Vidjet ćemo. Očito je da London ima strašno puno obožavatelja ovog sporta. Ima tu jako puno logističkih zadataka, ali siguran sam da naš grad to može riješiti", rekao je londonski gradonačelnik Sadiq Khan.

Spektakl bi bio potpun da se na njemu pojavio i Lewis Hamilton, ali Britanac je preskočio zabavu u svojem dvorištu jer je - umoran. Britanci su bili ogorčeni njegovim potezom, ali su svejedno glasno bodrili vozače koji su im se odužili spektaklom za pamćenje, osobito Daniel Ricciardo.

Pročitajte više