TRANSFERI

Sport: Olmo je miljenik španjolskog izbornika i sve ono što Barcelona želi od igrača

Foto: Marcelo del Pozo/Reuters

PRIČA Danija Olma i Barcelone ispričana je već nebrojeno puta. Njena kraća verzija je da je mladi Katalonac napustio Barcelonu kako bi se u Dinamu izgradio kao igrač.

Uspio je u svom naumu pa se nakon nekoliko godina kaljenja u Zagrebu za oko 20 milijuna eura prodao u RB Leipzig kao jedan od najskupljih igrača Dinama u povijesti. 

Snašao se u Njemačkoj

U Njemačkoj igra vrlo dobro pod mladim trenerom Julianom Nagelsmannom, a ni u Barceloni nisu zaboravili na njega pa katalonski Sport danas piše da ga tamošnji klub i dalje prati.

Grafika: Sofascore za IndexSport

"Barca uvijek prati sve svoje bivše igrače. Ljudi iz kluba su ga više puta gledali uživo, a radi se i na tome da klub stalno bude u kontaktu s ljudima koji mu vode karijeru", piše Sport pa dodaje:

"Dani je napustio Barcelonu da se izgradi kao nogometaš i to mu je uspjelo u Hrvatskoj i Njemačkoj. Doprinosi momčadi kroz golove, ali i svojim utjecajem na igru općenito."

Htjeli bi ga dovesti već ovog ljeta

Novinar Sporta Josep Capdevilla u svom tekstu piše i o tome da je Olmo izrastao u jednu od ključnih figura španjolske reprezentacije. Izbornik Luis Enrique redovito ga bira ispred nekih drugih, možda i iskusnijih igrača.

"Enrique ga je povukao iz mlade reprezentacije, uvijek je vjerovao u njega i sada je postao standardan u reprezentaciji. To je također doprinijelo tome da ga Barcelona ponovno počne promatrati kao potencijalno pojačanje", piše Capdevilla pa dodaje:

"Dolaskom Joana Laporte na mjesto predsjednika porasle su šanse za Olmov povratak. Barcelona treba igrače kakav je on, a vjerojatno i najvažniji element tog posla bila bi činjenica da Olmo ne bi bio preskup. Zadovoljava sve uvjete koje klub stavlja pred igrače. Njegov povratak ovisit će o tome koliko će igrača na ljeto otići iz Barcelone, ali Dani zna da je na popisu."

Pročitajte više