Šprem i Metličić: Dosta je bilo! Lažemo sami sebe

Foto: Screenshot RTL

HRVATSKA je protiv Bahreina trebala ogromnu pobjedu da bi se nadala eventualnom kiksu Danske protiv Egipta u večernjem terminu od 20:30. No, očajna igra obrane Hrvatske je dovela do toga da se na poluvrijeme otišlo samo s +1 (17:16). Stručni komentatori RTL-a Goran Šprem i Petar Metličić oštro su kritizirali igru Hrvatske.

Hrvatska je na kraju pobijedila Bahrein 43:32 i tako osigurala deveto mjesto na Svjetskom prvenstvu. To će vrlo vjerojatno biti dovoljno za kvalifikacije za Olimpijske igre, no za četvrtfinale SP-a Hrvatska se mora nadati egipatskom čudu. Konkretno, Hrvatska može proći samo ako Egipat pobijedi Dansku 12 ili više razlike (ili 11 razlike ako Danska zabije 26 ili manje golova).

Žestok napad Šprema i Metličića

''Malo kad sam bio više zabrinutiji od ovog prvog poluvremena danas. Dosta je priče. Mi moramo dobiti 22 razlike, to je nemoguće. Mi smo sve šanse izgubili protiv Egipta onakvom utakmicom na početku. Mi danas igramo za kvalifikacije za Olimpijske igre. Nemojmo se zavaravati.

Dobili smo 16 golova za poluvrijeme od Bahreina. Takav smo pristup imali i protiv Egipta, nije valjalo. Uzalud remi s Dancima, uzalud 20 obrana vratara protiv Belgije. Ovo nije dobro, s takvim pristupom ne možemo dalje. Kvaliteta je kontinuitet, a ne bljesak. Mi ne igramo niti približno na nivou na kojem je Hrvatska nekada igrala'', rekao je Goran Šprem, a Metličić se nadovezao:

''Ovo je, nažalost, razočaravajuće. Sve ono što pričamo, lažemo sami sebe. Istina je puno, puno drugačija. Nadamo se mi, sportski je to, sve je to u redu, ali promašili smo taktiku protiv Egipta, a danas radimo istu grešku. Mi igramo obranu 5-1 protiv Bahreina, kojem najviši frajer na terenu ima 1.85. Radimo to, a onda i kad nakon 20 minuta pređemo na 6-0, ne valja ni to. Da nije bilo Kuzmanovića u prvom poluvremenu i njegovih obrana, gubili bi 3-4 razlike i to glatko.''

Pročitajte više