Šprem ispala u Sydneyju, Martić prošla i treće kolo

HRVATSKA  tenisačica Petra Martić ostala je još jedina aktivna u kvalifikacijama jakog WTA turnira koji se do početka Australian Opena održava u Sydneyju.

Treba reći da je pritom Martić imala i malo sreće u ždrijebu budući da je morala u 2. kolu vjerojatno igrati protiv češke tenisačice Petre Kvitove. No, kako je Kvitova na aktualnom turniru u Brisbaneu dogurala sve do finala (gdje će igrati protiv Andreje Petkovic), Martić je za suparnicu dobila ukrajinsku tenisačicu Olgu Savčuk. Za sat vremena je Martić pobijedila 151. igračicu na svijetu sa 6:1, 6:4, te joj time uzvratila za poraz iz 2009. u Ateni što je bio njihov prvi međusobni meč.

Martić je kontrolirala meč od početka, pa je tako u prvom setu napravila čak tri break-gema, a usporedno s tim je i spasila četiri break-šanse 23-godišnje Ukrajinke. U drugom je setu 20-godišnja hrvatska tenisačica odmah startala s breakom, kojeg je kasnije izgubila, ali nije niti nakon toga dopustila da se meč zakomplicira.

U trećem će kolu Martić igrati protiv pobjednice iz meča Barbora Zahlavova Strycova - Monica Niculescu.

Karolina Šprem, pak, nije mogla parirati četvrtoj nositeljici kvalifikacija, Ruskinji Jekatarini Makarovoj. Trenutačno 49. igračica svijeta je pobijedila 7:6(3), 6:3. Bio je ovo njihov prvi meč u karijeri, a tijekom sat i pol vremena igre Šprem se kvalitetno suprostavljala na terenu u prvom setu. No, olako izgubljeni tie-break je uvjetovao i prilično lagano izgubljeni drugi set, pa tako i meč.

Recimo da su obje tenisačice sjajno koristile break-lopte: Makarova tri od tri, a Šprem dvije od dvije. No, razdor u predstavi se najbolje vidi po osvojenim poenima, pa ih je tako Makarova osvojila 25 više (71-46).

 

 

WTA Sydney, kvalifikacije, 2. kolo:

Martić - Savčuk 6:1, 6:4

Makarova (4) - Šprem 7:6(3), 6:3

Pročitajte više