Srbi, Slovenci i Bosanci također za regionalnu nogometnu ligu

NAKON što je Zdravko Mamić prošli tjedan spomenuo osnivanje nogometne regionalne lige, stigle su i pozitivne reakcije iz susjednih nam država Srbije, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Predsjednik Crvene Zvezde Dragan Džajić izjavio je kako su još prije dvije godine čelnici grčkog Olympiakosa predlagali osnivanje regionalne lige u kojoj bi sudjelovali Partizan, Zvezda, Dinamo, Hajduk, Panathinaikos, Olympiacos… Džajić smatra kako bi to bilo "više nego dobro za sve sudionike", prenose Sportske novosti. I predsjednik Partizana Ivan Ćurković smatra kako je to dobra ideja, no boji se kako UEFA to neće dopustiti.

Direktor ljubljanske Olimpije Miro Gavez poručio je Mamiću neka u Zagrebu organizira sastanak zainteresiranih na kojem bi se dogovorili o svim pitanjima bitnim za natjecanje. Gavez je dodao kako je incijativa postojala i prije dvije godine, no ideju su "minirali" neki hrvatski klubovi. Direktor Olimpije smatra kako UEFA ne bi imala ništa protiv natjecanja ako ono ne bi oštetilo domaće prvenstvo, te bi bilo dobro kada bi se utakmice regionalne lige igrale u drugom dijelu prvenstva kada obično više nema regionalnih klubova u europskim natjecanjima.

Predsjednik jesenskog prvaka BiH Širokog Brijega Mijo Jelić izjavio je kako bi susreti klubova s prostora bivše Jugoslavije i šire donijeli i financijsku dobit i veću posjećenost, no vjerojatno bi problem bio organizirati susret sa sigurnosnog aspekta.

Zanimljivo je da se u raspravu uključio i predsjednik Hajduka Branko Grgić koji je iznio svoje osobno mišljenje o regionalnoj ligi, a to je "da ako prvak ne bi imao osigurano mjesto u nekom od europskih kupova, tada liga ne bi donijela niti ekonomsku niti sportsku isplativost". Grgić je dodao kako bi utakmice s Partizanom i Zvezdom bile vrlo popularne zbog "nacionalnog naboja", ali ne zna tko će doći gledati Ferencvaros i Sturm.

Pročitajte više