"Srbi su moralno posrnuli pa im ne mogu objasniti da je Mihajlović borac za slobodu!"

"ZVEZDIN četnik", kako od milja štampa u Srbiji zove Milana Gurovića, košarkaša puno poznatijeg po tetovaži Draže Mihajlovića, nego po košarkaškom umijeću, nije mogao izdržati da se ne izjada zbog lošeg glasa koji ga prati, jer je osim cvikatog četničkog vođe koji mu krasi nadlakticu, poznat i po pokazivanju srednjeg prsta navijačima, psovanju majke trenerima i sličnim nestašlucima.

"Ne znam zašto ljudima smeta Draža na mojoj ruci! Hiljadu puta sam pričao o svojim motivima i muka mi je više od dežurnih kritičara. "Čiča" nije bio koljač, kakvim ga predstavljaju, a zbog moralnog posrnuća nacije ne mogu da objasnim da je bio borac za slobodu. Što da kažem, država nam je ponižena, živi se sve gore, a ljudima smeta Milan Gurović." - zabrinuto će on, ali  pokazao je da u njemu ima još puno dinamita za predstojeće bitke: "Nema predaje. Draža je svojevremeno govorio da u srpskom jeziku ne postoji termin "kapitulacija", odlučno će sportaš kojem je, eto četnički vođa ne samo na ruci, nego i na usnama.

O pokazivanju srednjeg prsta navijačima Partizana kaže: "Čujem priče kako će mi se partizanovci osvetiti. Ne plašim se, ali bi to moglo izazvati kontra efekt kod "delija". Tada bi na meti bili igrači Partizana. Smatram da svaki "rat" treba završiti u dvorani jer smo svi u službi sporta." Pravi sportaš, mora se priznati.

Vidljivo je, Gurović i nije baš najbistriji momak, a kako je sklon eksplozivnim i nekontroliranim napadima, novinari u Srbiji obilato koriste tu činjenicu ne bi li ga "ulovili u đir", pa su tako najvećeg Srbina među obručima optužili za nedosljednost, jer je rekao da neće sakrivati svoj ponos, tetovažu bradatog kvislinga.
Međutim, gledateljima u Sloveniji je uskratio uživanje u krasno oslikanoj desnici, što ovako tumači: "U Bosnu i Hrvatsku ne putujem, dok mi Slovenci nisu ništa skrivili i nisam htio provocirati tamošnju publiku"

"Ostaje mi samo da se nadam kako će uskoro svanuti i Srbima.", zavapio je Gurović u intervjuu za Glas Javnosti. Dok je njega i sličnih, mrak im je u svakom slučaju zajamčen.

Z.A.

Pročitajte više