Srni je Dinamo drag klub, a Krešić sumnja u mogućnosti Hajduka

DARIJO SRNA nije oduševljen što je Šahtar izvukao Dinamo. Sergije Krešić smatra da Hajduk nema previše izgleda protiv Deportiva.

Darijo Srna je nedavno sa svojim Šahtarom osvojio ukrajinski Superkup pobjedom protiv kijevskog Dinama i tako zaokružio prošlu sezonu sa čak tri trofeja. Domaće prvenstvo, ukrajinski Kup te Superkup. Dakle, Šahtar je apsolutni vladar koji je titulu najboljeg kluba u Ukrajini preuzeo od kijevskog Dinama.

Šahtarov kapetan je komentirao ždrijeb koji je ukrajinskom prvaku dodijelio zagrebačke Modre.

"Nisam oduševljen što smo izvukli Dinamo. Mi smo sigurno bolja i iskusnija momčad te mislim da ćemo proći, no u svakom slučaju respektiramo naše protivnike. Nisam zadovoljan našim ulaskom u sezonu. U dvije utakmice smo osvojili jedan bod te tražimo pravu formu, dok je Dinamo u dobroj formi. Imamo velikih problema s realizacijom, to moramo popraviti i podići razinu naše igre", kaže Srna u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju.

Ukrajinski prvak sigurno je favorit u tom susretu, imaju više šansi od Zagrepčana za prolaz, no, to sigurno neće biti lake utakmice.

"Zadovoljila bi nas bilo kakva pobjeda uz bez primljenog pogotka", ističe Srna najavljući oprezniji igru u prvoj utakmici u Donjecku.

Dinamo mi je uvijek bio drag klub

Nije mogao bivši Hajdukovac ne osvrnuti se na jednog drugog bivšeg Hajdukovca koji sada nosi Dinamov dres. Mirko Hrgović je tema broj jedan u hrvatskom nogometu u ovom trenutku.

"Nije zaslužio takav doček. Ja sam Hajdukovac i uvijek sam s dodatnim nabojem ulazio u utakmice s Dinamom, ali to mi je dragi klub. Jertec i Buljat su otišli u Split, tamo se nitko ne buni, čudno mi je to. Čovjek je otišao u Dinamo i što sad. Takav je nogomet i život", kaže Darijo Srna.

Srna i Hrgović će se sučeliti na travnjacima u ovom ogledu. Srna vjeruje da je bolji, da će ga Mirko teško zaustaviti.

"Vjerujem u sebe", rekao je kratko Darijo Srna.

Hajduk ne može preko Deportiva, nema toliko iskustva

Novi trener španjolske Numancije Sergije Krešić dobar je poznavatelj prilika u španjolskom nogometu te je komentirao i Hajdukova protivnika Deportivo.

"Deportivo nije tako moćna ekipa kao prijašnjih godina. Oni su prošle sezone imali velikih problema. Bili su koncetrirani na igru s kontranapadima. Sa sustavom 4-4-2 prošle sezone bili su u opasnoj zoni pa su onda prešli na 3-5-1-1 i došli do devetog mjesta", kaže trener novog španjolskog prvoligaša Sergije Krešić.

Što se tiče izgleda Hajduka, u kojem je Krešić nedavno imao svoju kratku trenersku epizodu, ističe da je Deportivo favorit i da je u prednosti.

"Apsolutno je iskustvo na njihovoj strani. Hajduk je za ovu sezonu promijenio sastav i način igre, no ne može se sve drastično promijeniti na bolje u samo mjesec ili dva treniranja", kaže Krešić za Slobodnu Dalmaciju. 

M.Š.
Foto: AFP

Pročitajte više