SRPSKI ROOKIE KRALJ KINGSA Simultankom u produžetku pobijedio Netse

Screenshot: Youtube

BOGDAN BOGDANOVIĆ (25) igra sjajnu debitantsku sezonu u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu. 

Srpski bek dokazao je to i nedavnim osvajanjem MVP naslova na All-Star vikendu. Tada je bio najbolji igrač utakmice "Zvijezda u usponu".
 
Ali, što je daleko bitnije od učinka na revijalnim egzibicijama, Bogdanović je sjajan i na pravim NBA utakmicama. U prvoj sezoni ima odličan prosjek od 11,7 poena, 3,3 asistencije i 2,8 skokova po utakmici. 
 
Sacramento je vodio do dramatične pobjede nad Brooklynom 116:111 nakon produžetka, u dvoboju momčadi s dna Istoka i Zapada. 
 
Kingsi su dodatno vrijeme izborili Foxovim košem u zadnjim sekundama, nakon što je Bogdanović varkom privukao čuvare koji su očekivali da on šutne odlučujuću loptu.
 
Ako je svojoj momčadi produžetak donio neizravno, onda je s tricom, polaganjem i s dva slobodna bacanja definitivno najzaslužniji što su Kingsi tamo slavili protiv Netsa. 

Kod 105:105 pogodio je tricu, a nakon što je Brooklyn poveo 111:110, minutu i 15 sekundi prije kraja ubacio je za preokret. U samom finišu uhvatio je loptu pod obručem i zatim izborio prekršaj, nakon čega je pogodio oba slobodna bacanja.
 
Tako se još jednom pokazalo da je Bogdanović igrač kojeg ostali traže u ključnim trenucima kako bi prelomio utakmicu.
 
S 23 poena bio je najbolji strijelac utakmice. Dodao je šest skokova te po tri asistencije i ukradene lopte. 

Pročitajte više