Kao da ga nije ni bilo na golu: Oblakova fobija od penala

Screenshot (Youtube)

JAN OBLAK 120 minuta finala Lige prvaka obilježio je sjajnim obranama, no kada su na red došli penali za naslov prvaka Slovenac se izgubio.
 
Mnogi njegovu izvedbu u raspucavanju smatraju najlošijom ikad, budući da se na većinu penala nije niti pomaknuo, a primio je pet golova iz pet udaraca koji su išli u istu stranu.
 
"Oblak ima fobiju od penala", zaključuje Marca nakon što je istražila kako je slovenski vratar i ranije loše prolazio prilikom jedanaesteraca.
 
Od posljednjih 28 udaraca s bijele točke u raspucavanjima Oblak je obranio samo dva, no unatoč tome što nije blistao njegovi klubovi su slavili u tri od pet susreta koji su otišli u raspucavanje:
 
1. Benfica je prošla Porto u polufinalu Kupa, a Oblak je obranio jedan penal. (2014)
 
 
2. Benfica je izgubila finale Europa lige, Oblak nije ništa obranio za razliku od Sevillinog Beta koji je skinuo dva penala. (2014)
 
 
3. Atletico je izbacio Bayer u osmini finala Lige prvaka jer su Toprak i Kiessling pucali iznad gola, a Oblak obranio udarac Calhanoglua. Zanimljivo, Oblak je kod penala Calhanoglua čekao po sredini i dočekao loptu u ruke. (2015)
 
 
4. Atletico je izbacio PSV u osmini finala Lige prvaka, a Oblak je od osam penala primio sedam golova. Jedino je Narsingh pogodio gredu. (2016)
 
 
5. Atletico nije uspio prvi put u povijesti postati prvak Europe, Oblak je svih pet penala primio u svoju lijevu stranu. (2016)
 
 
Zanimljivo, Oblaku branjenje penala puno bolje ide tijekom utakmice, očito tada osjeća manji pritisak. U zadnje dvije sezone je obranio penale Thomasu Mulleru i Lionelu Messiju, a 2013. je uhvatio "panenku" Jacksona Martineza. 
 
 
 

Pročitajte više