Stari opet "nakantali" Mlade, Runje prva opcija za Poljsku

ODLUKA je pala nakon večernjeg treninga na Wortherseeu; hrvatska će reprezentacija protiv Poljske zaigrati u sastavu: Runje - Šimić, Vejić, Knežević, Pranjić - Leko, Pokrivač, Vukojević, Rakitić - Petrić, Klasnić.

Logična je odluka izbornika Slavena Bilića da u vatru gurne zamjensku momčad, koja to, kako tvrdi, zapravo i nije jer legitimno sudjeluje u treninzima, planovima, različitim situacijama, i u krajnjoj liniji, u borbi za što bolji rezultat na Euru. No, tom je odlukom Bilić stavio silan teret na dotičnu jedanaestroku koja će pravdati očekivanja navijača, što su osigurali ulaznice za susret s Poljskom, misleći da će upravo ona biti odlučujuća za plasman u četvrtfinale. Bilić ne sumnja da će njegovi momci uspjeti.

Trening na Wortherseeu, posljednji uoči utakmice, tradicionalno je prošao u znaku ogleda Starih i Mladih. I tradicija je nastavljena: Mladi i dalje ne mogu do skalpa svojih starijih kolega. Nisu okusili strast pobjede još od treninga uoči utakmice s Makedonijom. Večeras je završilo 3:2; pogotke za Stare zabijali su redom Klasnić, Niko Kovač i Olić, dok su Mlade u igri držali Ćorluka i Rakitić.

Dok smo s igračima nakon treninga razgovarali u mix zoni trajala je borba Turske i Češke, ali momci se nisu željeli previše osvrtati. Jedan dio reprezentacije gledao je na videozidu susret, većinom je to bila stara "garda" koja će preskočiti sutrašnji ogled sa Poljskom.

Iz svlačionice su nakon treninga najprije izašli novopečeni prvotimci poput Vejića i Kneževića.

"B sastav, nazovimo ga tako, pokazat će da zaslužuje biti na Euru. Bolji smo od Poljske i to ćemo pokazati. Mi i dalje želimo maksimalnih devet bodova. Poljaci još imaju šanse za prolaz, ali nama je ova pobjeda bitna za samopouzdanje i atmosferu prije četvrtfinala. Ordinirati ću u obrani sa Kneževićem te ćemo zajedno preuzimat Smolareka kao jedinu poljsku špicu. Posljednjih mjesec dana ja i Dario bolje smo se upoznali i dobro se slažemo. Ne brinem se niti za Runju koji već mjesec dana trenira s nama u "drugoj ekipi" i biti će sve OK", rekao nam jer Vejić.

U sredini vezne linije ordinirat će, pak, nekadašnji Dinamov dvojac, Pokrivač i Vukojević.

"Toliko se dobro znamo da jedan drugome, praktički, čitamo misli. Izbornik Bilić kazao nam je koliko je ova utakmica važna, od nas zahtijeva pobjedu, a mi ćemo pokazati kako smo spremni ispuniti njegova očekivanja i očekivanja navijača", kazao je za Index Ognjen Vukojević.

Za par riječi ohrabrenja, mlade snage zatražile su i kapetana Niku Kovača i nema sumnje da su dobili korisne savjete.

"Dobro je što su momci dobili priliku zaigrati na Euru, ta je prilika uostalom zaslužena. Skinuli smo pritisak nakon pobjede nad Nijemcima ali sutra trebamo ići maksimalno čvrsto. Bilo bi nekorektno gledati prema četvrtfinalu i nonšalantno ući u utakmicu. Moramo odigrati pravu tekmu zbog naših navijača koji će doći u velikom broju", kazao je Niko Kovača za kraj.

Pročitajte više