Štimac: I mi ćemo kad pobijedimo ići Uefi, ali ne inkognito

IZVANREDNA skupština Igora Štimca i potpisnika njegove inicijative održat će se u nedjelju  ujutro u devet sati. Mjesto radnje bit će 17. kat hotela Westin, a okupi li se 25 skupštinara i ostvari kvorum te izglasa nepovjerenje vladi, Štimac će zapisnik predati nadležnim organima na "uknjižbu". I Uefa s tim nema nikakve veze, kaže Štimac komentirajući dopis kojim je Uefa, na zahtjev HNS-a, proglasila ništavnom eventualnu izvanrednu skupštinu.

> Bili su na putu, prethodno planiranom

"Mi ćemo također iznijeti naše stajališta prema Fifi i Uefi kada bude vrijeme za to. No, Fifa i Uefa nisu nadležna tijela za priznavanje ili nepriznavanje skupštine HNS-a. Nadležan je Ured državne uprave, a zatim i nadležno mninistarstvo. Prema tome, ovdje je jasan pokušaj obmane hrvatske javnosti i još jedan u nizu autogolova Zorislava Srebrića i ostale gospode", kaže Štimac.

Imaju problem s čitanjem

Glavni tajnik HNS-a kaže da bi hrvatskim nogometnom vladalo jedinstvo, da se poštuju pravila.

"Pa to je ono što mi cijelo vrijeme od njih tražimo. Da se pravila poštuju, ne bih sve ovo radili. Meni se čini da u HNS-u imaju problema s čitanjem hrvatskog pisma. Potpisima zastupnika u skupštini tražili smo izvanrednu skupštinu, a ne izvanrednu press konferenciju", ironičan je Štimac po pitanju aktualnih događanja u Rusanovoj.

"Nikako da pogode, neka, još malo pa može hoće..."

Siguran sam da Uefi nisu pričali kako krše ljudska prava

Kako je izgledala prezentacija Srebrića i Markovića u Uefi? Kažu da skupština nije bila razlog njihovog puta.

"Siguran sam da u Uefi nisu pričali o tome kako su uskratili građanska prava Tomislavu Jurjeviću, zastupniku u skupštini 17. prosinca, nisu pričali kako verifikacijska komisija krši ovlasti, siguran sam i da nisu pričali o svim kršenjima zakona o sportu s njihove strane. Kada dođe vrijeme, sa svim relevantnim podacima ćemo upoznati državne institucije. Kada naša skupština bude priznata, onda ćemo se najaviti Fifi i Uefi onako kako to zaslužuje institucija poput HNS-a. Nećemo ići inkognito niti s namjerom lažiranja"

Pročitajte više