IGOR ŠTIMAC

Štimac izgubio od Omana i ostao bez šansi za plasman na SP

Foto: Getty Images / Guliver Image

IGOR ŠTIMAC je izgubio s Indijom 1:0 kod Omana u šestom kolu skupine E azijskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine.

Hrvatski trener najprije je preživio promašeni penal Muhsena Al Ghassanija u sedmoj minuti, ali 22-godišnji napadač nije pogriješio u 33. minuti kada je zabio i srušio Indiju. Time je Štimac izgubio i posljednju priliku za eventualni plasman na SP. Njegova reprezentacija trenutačno je s tri boda samo ispred Bangladeša (jedan bod), a ispred su Afganistan s četiri, Oman s 12 te lider i domaćin SP-a Katar s 13 bodova. 

Prvi iz skupine ide direktno na SP, a drugi u kvalifikacije pa je bivši hrvatski izbornik ostao daleko od bilo kakve mogućnosti da se plasira na veliko natjecanje. Do kraja Indiju čekaju još tri utakmice protiv Katara, kod Bangladeša i kod kuće protiv Afganistana, a drugi Oman, od koje su izgubili oba puta (1:2, 1:0) ima devet bodova više i matematički ga ne mogu preskočiti.  

Štimac je preuzeo Indiju u svibnju ove godine, a do sada je ostvario tek jednu pobjedu (nad Tajlandom 1:0) u deset utakmica, uz pet poraza i četiri remija. Za pobjedu ne zna još od 8. lipnja kada je svladao spomenuti Tajland na King's cupu.

I dok je Savez u kritikama na Štimčev račun bio umjeren do sada, navijači Indije ustali su protiv njega. Na Twitteru se pojavio hashtag #StimacOut i sve više navijača zahtijeva odlazak neuspješnog izbornika.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više