Štimac: Neće prvak reklamirati klub iz Lige za ostanak, osim ako Dinamo plati 200,000 eura

DONEDAVNI trener Hajduka te novi/stari sportski direktor, Igor Štimac, odbio je mogućnost da Hajduk i Dinamo odigraju prijateljsku utakmicu, osim pod uvjetom da "Modri" isplate Splićanima čak 200,000 eura.

Iako su se ovih dana glasno čuli prijedlozi o prijateljskoj utakmici dva prvaka – Hajduka i Dinama, koji se prošle sezone okitio sramotnom titulom prvaka "drvene" lige, "alfa i omega" Hajduka Igor Štimac je odigravanje te utakmice uvjetovao uplatom Dinama u vrijednosti 200,000 eura na račun Hajduka.

"Ne odbijamo utakmicu, nego očekujemo da Dinamo plati 200,000 eura za ovaj susret. Ako Brazil dolazi u Split, red je da Zagreb dobije utakmicu u kojoj će gostovati državni prvak." - cinično je kazao Štimac, a prenose Sportske novosti.

"Hajduk bi u Zagreb došao po bitno manjoj cijeni od Brazila. Smatram da je ovo logičan dodatak prijedlogu. Bezveze je da hrvatski prvak reklamira klub iz Lige za ostanak." - dodao je Štimac, procijenivši tako vrijednost Hajduka na otprilike jednu petinu vrijednosti reprezentacije Brazila, budući da "Carioce" dolaze u Split za milijun američkih dolara.

Štimac se u razgovoru s novinarima vratio i na, blago rečeno, neuobičajen svršetak prvenstva, u kojem je novi trener Hajduka postao Ćirop Blažević, čija je momčad u zadnjem kolu do nogu potučena na Poljudu i tako Hajduku donijela tri boda vrijedna naslova prvaka.

"S Ćirom ništa nije dogovoreno prije utakmice, publika je za vrijeme susreta dala pravi impuls za naš angažman Blaževića." - kazao je Štimac, zaboravljajući da je do prije par tjedana tvrdio da "neće ulica diktirati Hajduku što da radi".

Pročitajte više