DANI OLMO

Što se događa s Olmom? Situaciju ozbiljno prati i Dinamo

Foto: EPA

DANI OLMO nije odigrao ni minute u Leipzigovom razbijanju Tottenhama (u dvije utakmice ukupno 4:0) u osmini finala Lige prvaka. 

Iako mu je početak u Njemačkoj bio obećavajući (zabio gol u ispadanju iz kupa kod Eintracht Frankfurta), pao je u drugi plan trenera Juliana Nagelsmanna. Trener mu nije dao priliku ni kad je sve bilo gotovo nakon prvog poluvremena u Njemačkoj.

Konkretno, u posljednjih mjesec dana je Dani odigrao samo pola sata, prošlog vikenda protiv Wolfsburga u Bundesligi. Zanimljivo, do 15. veljače u svoje prve četiri utakmice u novom klubu bivši je Dinamov as imao 204 odigrane minute. 

To su loše vijesti za Olma koji se igrama u RB Leipzigu trebao dodatno nametnuti španjolskom izborniku Luisu Enriqueu uoči Europskog prvenstva, ali i loše vijesti za Dinamo. Barem zasad.

Naime, za svakih 15 službenih utakmica za Leipzig u kojima Olmo odigra barem 46 minuta Dinamu će biti uplaćeno dodatnih milijun eura.

Dinamo tu foru može iskoristiti četiri puta, dakle Španjolac mora imati minimalno 60 nastupa (u kojima igra više od jednog poluvremena) da bi hrvatski prvak u blagajnu spremio četiri milijuna eura.

Ukupna vrijednost transfera odrađenog u siječnju iznosila je 19,5 milijuna eura, no otad se po Olma stvari ne razvijaju kako je očekivao.

Njegovi konkurenti, posebno Austrijanac Marcel Sabitzer, igraju u sjajnoj formi. Baš je Sabitzer utrpao dva komada Englezima u utorak navečer i tako još malo gurnuo Olma u drugi plan.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Pročitajte više