Stopyra: Domenech prkosi francuskom nogometu

FRANCUSKA nogometna reprezentacija, aktualni svjetski doprvak, opasno visi u europskim kvalifikacijama za odlazak na SP 2010. godine u Južnoafričku Republiku.

Još jedan korak unatrag je, po imenima jaka Francuska, napravila u subotu kada je na St. Denisu odigrala samo 1:1 protiv Rumunjske. Ove srijede slijedi Francuskoj gostovanje kod Srbije, vodeće momčadi skupine, koja ima četiri boda prednosti.

Posljednjih dana, ali i duže, izbornik Francuske Raymond Domenech trpi opasne napade na sebe i svoju momčad, a protiv njega se oglasio i prvi igrač reprezentacije Thierry Henry.

Protiv Domenecha je, pak, za L'Equipe pričao i Yannick Stopyra, nekadašnji napadač Francuske, koji je u razdoblju između 1980. i 1988. godine postigao 11 pogodaka u 33 reprezentativna nastupa.

"Francuskim nogometašima u genima je da igraju kreativni nogomet. No, danas je slika potpuno drugačija. Nije niti čudno da je tako kada imamo mnogo obrambenih igrača ili onih u vezi koji u genima, mislim, također nose obranu, a ne napad", rekao je Stopyra i dodao:

"Domenech prkosi francuskoj prirodi nogometa. Igra nešto posve drugačije nego smo svi mi igrali godinama ranije. Nije mi jasno što pokušava i što uporno ne odstupa od toga."

Stopyra navodi i to da problem realizacije nije pojedinačni problem Benzeme, Henryja, Gignaca, Anelke i ostalih.

"Svaki napadač upadne u krizu. Napad ne može dobro igrati sam od sebe. Ovdje je problem u momčadi."

Pročitajte više