Nestvarni Messi utrpao četiri komada, Barca uništila Eibar

Foto: Getty Images/Guliver Image

AKO MU prividno zatvoriš sve prilaze golu, proigrat će suigrača. Ako ga okružiš s čuvarima, svi će ispasti smiješni. Ako mu ostaviš malo prostora, zabit će ti ga s 20 metara. Kad je u ovakvoj formi, Lionel Messi je potpuno nezaustavljiv.

Širili su ruke igrači Eibara, neki su majicama prekrivali glave od muke, neki su zazivali nebesa, neki su se ironično smijali. Ruku na srce, ništa si ne mogu predbaciti. Barcelona ih je u susretu 5. kola Primere pregazila 6:1, a nestvarni Messi zabio im je četiri komada. Jedan iz penala, jedan iz solo prodora, jedan iskosa, a za jedan mu je čak trebala i prava asistencija Vidala.

Pomalo nestvarno zvuči podatak da je Eibar imao tri udarca na gol više od Barcelone (13-11). No, čak deset Barcinih završilo je iza leđa srpskog golmana Marka Dmitrovića koji za nijedan nije pretjerano kriv. Tako to ide kad Messi ima svoj dan.

Osporavani Paulinho ponovno je odigrao odličnu utakmicu. Nakon vodećeg Messijeva gola u 20. minuti iz penala, Paulinho je u 38. povisio na 2:0. Denis Suarez je zabio za 3:0 da bi Enrich ublažio poraz u 57. minuti.

A onda je na scenu stupio Messi. Prvo je između petorice Eibarovih braniča preciznim udarcem zabio za 4:1, a Paulinho mu je namjestio hat-trick tri minute kasnije. Konačnih 6:1 Messi je postavio u 87. minuti, ali za taj gol je sve napravio Aleix Vidal. Ivan Rakitić ušao je u igru u 65. minuti.

Barca je strašna. Pet pobjeda u pet utakmica uz gol razliku 17:2. Messi je još strašniji. Dvanaest golova u osam utakmica, a ovo mu je bio 39. hat-trick u karijeri i 298., 299., 300. i 301. gol na Camp Nouu.

Primera, 5. kolo:

Barcelona - Eibar 6:1 (Messi 20'-11m, 59', 62', 87', Paulinho 38', D. Suarez 53')

Pročitajte više