Strinić odlučio svoj "prvi pravi derbi": "Ovdje je atmosfera kao na Poljudu"

JUNAK derbija ukrajinskog prvenstva Ivan Strinić, uz prevoditeljsku pomoć još jednog bivšeg Hajdukovca Mladena Bartulovića, za tamošnje je medije komentirao veliku pobjedu Dnjipra nad Dinamom iz Kijeva.

Strinić je u 51. minuti, svojim drugim pogotkom u trećoj utakmici za Dnjipro, odlučio derbi 22. kola protiv Dinama. Hrvatski je reprezentativac ove zime iz Hajduka stigao u Ukrajinu i dok je njegov bivši klub oslabljen izgubio bitku za trofeje, sa svojim novim klubom Strinić zauzima četvrto mjesto ljestvice uz šest bodova zaostatka za drugoplasiranim Dinamom.

"Ne brojim svoje golove, to je uspjeh cijele momčadi"

"Odigrali smo dobru utakmicu. Protivnik je bio umoran zbog igranja u Europi, vidjelo se na igračima. Pokušali smo im zabiti još koji gol, ali nismo uspjeli", rekao je Strinić koji je igru napustio u 75. minuti zbog bolova u trbuhu.

Strinić je dan nakon poraza bivšeg kluba u najvećem hrvatskom derbiju imao zadovoljstvo slaviti protiv Ognjena Vukojevića, bivšeg igrača zagrebačkog Dinama.

"Ovo mi je prva velika utakmica, prvi pravi derbi na ovoj razini. Želio sam pobijediti i odigrati dobro. Imali smo više sreće nego protivnici. Sretan sam što sam zabio gol, ali to je uspjeh cijele momčadi. Ne brojim svoje golove, nije bitno tko ih zabija. Našao sam se na pravom mjestu u pravo vrijeme i postavio nogu", rekao je Strinić koji je, zanimljivo, pogodak postigao s desne strane, na kojoj inače ne igra.

Prvo poluvrijeme na lijevom, drugo na desnom boku


Odlične igre u prvim utakmicama trebale bi osigurati Striniću mjesto u prvih jedanaest kod trenera Juandea Ramosa.

"Trener je dobar. Na poluvremenu mi je ukazao na pogreške i promijenio mi poziciju stavivši me na desni bok. Igrao sam dobro i uspio sam zabiti, drago mi je što sam pomogao ekipi", dodao je Strinić kojega je nakon utakmice pohvalio i Vukojevićev trener Yuri Semin.

"Izgubili smo utakmicu na svim pozicijama, a Dnjipro je posebno opasan bio na bokovima. Konoplyanka je bio odličan, a napad kojeg je Strinić završio pogotkom trebali smo zaustaviti već na sredini", rekao je Semin.

"Očekujem borbu za drugo ili treće mjesto"

"Imao sam posla na golu, ali moram reći da su dečki u obrani igrali odlično. Drago mi je da je Strinić zabio i da smo uzeli tri boda", rekao je nakon utakmice vratar Dnjipra Lashtuvka.

U prvih nekoliko mjeseci u Ukrajini Strinić je stekao pozitivan dojam o ukrajinskoj ligi.

"Shvatio sam da je ukrajinsko prvenstvo na puno većem nivou od HNL-a. To sam i očekivao kada sam dolazio. Atmosfera na stadionu je bila fantastična, podsjeća me na atmosferu koja vlada na Poljudu kada igra Hajduk. Očekujem borbu za drugo ili treće mjesto na kraju sezone", zaključio je Strinić.

Pročitajte više