Sudac tri minute kasnio s VAR-om i dosudio penal, a napadač Eibara ga promašio

Foto: Screenshot

EIBAR je pobijedio na svom stadionu Celtu Vigo s 1:0 u prvoj nedjeljnoj utakmici 26. kola španjolske La Lige i privremeno se probio do devetog mjesta na ljestvici.

Pobjednički pogodak postigao je Sergio Enrich iz neposredne blizine u 87. minuti. Domaća momčad je prethodno propustila nekoliko prilika, a najveću je imao Charles u 67. minuti, ali je iz kaznenog udarca poslao loptu preko grede. I baš je taj penal zanimljiv. Junca je srušio Orellanu u šesnaestercu, ali se sudac Guillermo Cuadra nije oglasio. Ipak, nakon protesta sudac je tri minute kasnije zatražio VAR provjeru i promijenio odluku, ali je Charles poslao loptu na tribine.

Na njegovu sreću Enrich je tri minute prije kraja zabio za slavlje.

Bila je to osma pobjeda Eibara u ovoj sezoni, a osmi poraz Celte Vigo u posljednjih 11 prvenstvenih dvoboja. Eibar je sa 34 boda na devetom mjestu, dok je Celta na 17. mjestu sa 25 bodova, samo dva više od Villarreala i Rayo Vallecana koji se nalaze u zoni ispadanja.

U nedjelju su na rasporedu još tri utakmice u kojima se sastaju: Betis - Getafe (16.15), Real Sociedad - Atletico Madrid (18.30) i Valencia - Athletic Bilbao (20.45). 

Španjolska - 26. kolo
Eibar - Celta V.        1:0

(Enrich 87)

Betis - Getafe          (16.15)
Real S. - Atletico M.   (18.30)
Valencia - Athletic B.  (20.45)

Leganes - Levante       (pon, 21.00)

Odigrano prije:
Real M. - Barcelona     0:1
Huesca - Sevilla        2:1
Villarreal - Alaves     1:2
Espanyol - Valladolid   3:1
Rayo V. - Girona        0:2

Pročitajte više