Šuker kaznio igrače Cibalije zbog fotografije s prekriženim grbom HNS-a, najgore prošao fizioterapeut

Foto: Dalmatinski portal

SUZE igrača Cibalije nakon utakmice s Interom dirnule su Hrvatsku, a fotografija nekolicine igrača vinkovačkog prvoligaša koji poziraju s popularnim prekriženim grbom HNS-a izazvala je oduševljenje među onima koji žele promjene u hrvatskom nogometu.
 
Podsjetimo, u Cibaliji smatraju da su teško pokradeni protiv Intera (2:3) u utakmici 19. kola HNL-a odigranoj u Zaprešiću. 
 
Vinkovčani su vodili 2:1, a onda je Inter u 50. minuti dobio dvojben penal na rubu šesnaesterca. Igor Postonjski želio je primiti loptu, iza njega se našao Frane Ikić, pa je igrač Intera pao nakon navodnog kontakta.
 
Sudac Goran Pečarić odmah je pokazao na bijelu točku te nije želio promijeniti odluku ni nakon protesta šokiranih gostiju. Komnen Andrić zabio je za 2:2, a ubrzo je i Zvonimir Milić dobio crveni karton pa je Cibalia do kraja ostala i bez boda jer je Inter samo dvije minute kasnije preko Vlatka Blaževića stigao do pobjede.
 
Odmah je reagirao HNS, koji je službenim priopćenjem podsjetio Vinkovčane da im je unaprijed isplatio 400 tisuća kuna od TV prava i sponzora, kako bi, citiramo, 'pomogao klubu u razdoblju financijskih poteškoća'. U nastavku priopćenja razočarani HNS najavio je kazne za Cibaliju, a one su izrečene danas.
 
Disciplinska komisija HNS-a kaznila je sve igrače sa sporne fotografije s po 1000 kuna. Taj iznos u blagajnu HNS-a uplatit će Dabro, Filipović, Ikić, Karamarko, Kordić, Miličević, Milić, Muženjak, Nevistić, Pervan, Plum, Rubić, Štrkalj, Vitaić i Zgrablić, a fizioterapeut kluba Goran Krolo kažnjen je s dva mjeseca zabrane obavljanja dužnosti na utakmicama. 
 
Određene su i kazne za 20. kolo. Hajduk je kažnjen s 15.000 kuna zbog bakljade Torcide, a Istra 1961 s 10.000 zbog baklje Demona.
 

Pročitajte više