Suknov povratak sve bliži: Uz osmijeh iščekujem povratničku utakmicu

NAJBOLJI svjetski vaterpolist ponovno je u akciji nakon operacije srca. Trebalo je Sandru Suknu godinu dana da ponovno zapliva bazenom, vratio se u svoj matični klub Jug i sad kreće s povratkom na svoju staru, prepoznatljivu razinu.

"Radili smo i na prevenciji ozljeda koje znaju doći poslije velike pauze. Kroz sljedeći mjesec bih možda mogao početi jače trenirati i podignuti broj treninga tako da bih tada mogao procijeniti kako dalje", rekao je Sandro za HRT.

S njim je zasad sve u redu, treninzi će mu s vremenom postajati sve jači i nada se da će uz osmijeh dočekati povratničku utakmicu.

"Ovaj tjedan ćemo početi s tri treninga više tjedno, malo će obujam biti veći. Još uvijek pazimo, vrlo smo pažljivi i doziramo te treninge. I dalje radi sa strane, samo se na kraju treninga malo uključuje u rad s ostalima", objasnio je Vjeko Kobešćak, trener dubrovačkog Juga pa dodao:

"Sandro je igrač i čovjek koji donosi kvalitetu više. Bio je proglašen za najboljeg igrača svijeta, kapetan hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu kada je uzeo to zlato tako da on nosi i više. Ne samo u sportskom smislu nego i u ljudskom. Mislim da je to velika stvar i za hrvatski sport u globalu."

Pročitajte više