SURAĐIVAO S MAFIJOM Predsjednik Juventusa suspendiran

Foto: Getty Images / Guliver Image

UNATOČ dobrim igrama i pobjedama u Serie, talijanski prvak Juventus doživio je težak udarac. Predsjednik kluba Andrea Agnelli suspendiran je na godinu dana, a Stara dama kažnjena s 300.000 eura jer je njen prvi čovjek ilegalno prodavao ulaznice kriminalnoj organizaciji povezanom s Ultrasima Juventusa.

Glavni tužilac Giuseppe Pecoraro tražio je kaznu i do dvije i po godine...
 
"Djelomično sam zadovoljan jer smo uspjeli dokazati krivnju, ali prekršaji su veoma ozbiljni i mislim da bi trebali biti teže kažnjeni. Mislim da bi presuda još jednog suda bila korisna, uzimajući u obzir da je profit od preprodaje karata išao kriminalnoj organizaciji, što je veoma ozbiljno", rekao je tužilac.
Uz Agnellija je suspendiran i direktor osiguranja Alessandro D'Angelo na 15 mjeseci, dok su istu kaznu kao predsjednik kluba dobili i direktor za prodaju ulaznica Stefano Merulla te bivši direktor marketinga Francesco Calco. Također, svi navedeni moraju platiti i po 20.000 eura kazne...
S druge strane, Agnellijev odvjetnik Franco Coppi otkrio je kako će se žaliti na kaznu...
 
"Ne krijemo da smo razočarani, ali sve što u ovom trenutku možemo reći je da ćemo se žaliti na ovu odluku. Predsjednik Agnelli je čist i ovo što se dogodilo nas je potreslo. Dokazat ćemo da je nevin", obećao je Coppi. 

 

Pročitajte više