"Sve što Cro Cop mora napraviti je izbjeći bacanja i tu i tamo udariti malo Al Turka"

U KONAČNOJ najavi UFC-ovog 99 turnira na kojem će Mirko Filipović imati svoj drugi "debi" u američkoj organizaciji, najpoznatiji svjetski MMA portal na poprilično duhovit i sarkastičan način piše o borbi Cro Cop - Turk.

"Iako bi Filipović trebao imati tako snažan udarac nogom da bi cijelu teškašku diviziju mogao poslati u 55-godišnju komu, riječ 'trebao bi'u ovom sportu i ne znači previše...U posljednje vrijeme pitamo se je li Duran Duran fan tako opasan kako se pričalo", piše na startu analize autor.

Kad se govori o Cro Copovom protivniku analiza predviđa da bi Mustapha Al Turk od prvog trenutka mogao navaliti u pokušaju da borbu preseli na parter. Razlozi Cro Copovog posrtaja posljednjih godina vide se u tome da je Filipović već pomalo star.

"On je 34-godišnji čovjek koji se već 15 godina konstantno natječe u ovom ili sličnim sportovima. To mora biti veliki teret, posebno za čovjeka koji nije prevelik za teškaša. Ukoliko Mirko i ovaj put ne ponudi ono što se očekuje, ovo je možda i zadnji put da će netko na njega obraćati pažnju", dodaje se u tekstu.

No, u zaključku ipak stoji da je Filipović favorit i da bi trebao doći do pobjede protiv Al Turka.

"Nakon silnih analiza ne možemo ne proglasiti Cro Copa kao favorita. Sve što mora napraviti je izbjeći jedan ili dva pokušaja bacanja, i svaku drugu minutu ubaciti koji udarac. Ovo je oduvijek ionako bila Filipovićeva 'forca' stoga nitko ne treba očekivati nešto novo od hrvatskog borca. Cro Cop bi trebao u sebi imati dovoljno goriva za prosječnog teškaša poput Mustaphe Al Turka", stoji u analizi, a autor na koncu šaljivo zaključuje:

"Sada idem odgovarati na hrpu mailova od bijesnih ljubitelja Duran Durana."

M.P.
Foto: UFC

Pročitajte više