Svjetske atletske zvijezde najavile "Hanžek"

SUTRAŠNJI atletski miting koji se održava u Zagrebu, privukao je neka od najvećih imena svjetske atletike: Memorijalna utrka Borisa Hanžekovića na 110 m s preponama dovodi četverostrukog svjetskog prvaka Allena Johnsona, a tu je i europski prvak Stanislavs Olijars. Zagrebački Grand Prix dio je Svjetske atletske turneje, koju čine 24 elitna atletska mitinga.

U skoku u dalj pobjedu će pokušati izboriti Irving Saladino, koji ima najduži skok ove sezone (8.56m). Konkurenciju pojačavaju olimpijski i svjetski prvak Dwight Phillips, te osvajači drugog i trećeg mjesta na EP u Goeteborgu Britanac Greg Rutherford i Ukrajinac Oleksij Lukaševič.

Utrka na 100 m dovodi prvoplasirani trojac sa EP u Göteborgu, Francisa Obikwelua iz Portugala, Rusa Andreja Jepišina i Slovenaca Matica Osovnikara.

Blanka Vlašić će imati veliku konkurenciju u Kajsi Bergqvist i Venelini Venevoj, srebrnoj sa EP-a u Goeteborgu. "Konkurencija u mojoj disciplini je iznimno jaka. Žao  mi je što neće biti europske prvakinje Tie Hellebaut, jer svi koji ne dođu mogu žaliti zbog odlične atmosfere kakva je svake godine na Hanžeku", izjavila je Blanka.

Naša Ivana Brkljačić pokušat će ispraviti kiks na EP-u u Švedskoj, ali ni njoj neće biti lako, dolazi aktualna rekorderka u bacanju kladiva Ruskinja Tatjana Lisenko: "Jako sam uzbuđena i veselim se nastupu. Zagreb je moj grad i ponosna sam što sam na ovakvom mitingu."

Svjetska juniorsku prvakinju na 400 metara Danijela Grgić će imati dvoboj sa europskom prvakinjom Bugarkom Vanjom Stambolovom, dvostrukom svjetskom dvoranskom prvakinjom  Natalijom Nazarovom i četvrtom na IAAF-ovom renkingu u ovoj disciplini Jamajćanka Novlena Williams. "Trčat ću hrabro i bez obzira na jaku konkurenciju dati ću sve od sebe", izjavila je nova hrvatska sportska heroina.

Žensku utrka na 100 m prepone će trčati olimpijska pobjednica Joanna Hayes, svjetska prvakinja Michelle Perry, te Kanađanka Perdita Felicien, koja je bila svjetska prvakinja 2003.

Spektakl na stadionu Sportskog parka Mladosti počinje u 18,30 sati. Ulaznice za zapad su planule, dok one za istok koštaju tek 10 kuna.

Pročitajte više