Svjetski mediji pišu o bratu i sestri koji su pokorili skijaški svijet

IVICA KOSTELIĆ stigao je do uspjeha karijere. Ivica je osvojio veliki Kristalni globus i nastavio nevjerojatni niz obitelji Kostelić koja sada ima pobjednike u muškoj i ženskoj konkurenciji. O velikom Ivičinom uspjehu pišu i svjetski mediji:

> Hrvatska ima svjetskog prvaka: Kostelić osvojio Veliki kristalni globus!

"Kostelić, brat umirovljene skijaške legende Janice, u sezonu je krenuo s ciljam da osvoji naslov, a šanse su mu se povećale početkom godine kada je osvojio sedam od 14 utrka. Sestra Janica je tri puta (2001/2003/2006) osvajala Veliki kristalni globus tijekom karijere", piše AFP koji donosi Kostelićevu izjavu o Velikom globusu:

"To je u skijanju najveći uspjeh kojeg možeš ostvariti."

O Kosteliću piše i Eurosport koji također podsjeća da je "sestra Janica trostruka svjetska prvakinja".

"Svjetski kup je po mnogim skijašima prestižnije od Olimpijskih igara ili Svjetskog prvenstva jer se vozi cijelu sezonu u više disciplina."

Kosteliću je mjesto dao i ugledni francuski L'equipe.

"Kostelić je uoči utrke imao 544 boda ispred Cucha pa nije bilo puno razloga za strah, ali je bolje matematički potvrditi naslov. Kostelić se bez pritiska spustio u Kvitfjell u spustu, disciplini u kojoj nije najbolji. Završio je daleko iza pobjednika, ali je najvažnije da Cuche nije bio bolji od sedmoj mjesta", piše L'equipe.

Evo što o Kosteliću pišu u Srbiji.

"Kostelić je do kraja trke pomjeren na 20 poziciju što mu je bilo dovoljno da osigura trofej koji je njegova mlađa sestra Janica osvojila tri puta. Hrvatski skijaš je već ove sezone osvojio mali Kristalni globus u superkombinaciji, dok u karijeri ima još jedan takav trofej, u slalomu iz 2002. godine.

Bez sumnje, osvajanje Svjetskog kupa, najveći je uspjeh u Kostelićevoj karijeri, u kojoj je osvojio i titulu svjetskog prvaka u slalomu 2003. godine, kao i tri srebra na Olimpijskim igrama u Torinu i Vancouveru, i jednu svjetsku broncu, i to ove godine u Garmisch-Partenkirchenu. Zanimljivo je da prvi put poslije četiri sezone osvajač velikog Kristalnog globusa u konkurenciji skijaša neće biti odlučen na finalu Svjetskog kupa", piše B92.

Pročitajte više